Test: Tank med mobilen

Energiselskabet OK lancerer en app, der erstatter det traditionelle brændstofkort. Det virker fint i praksis, men spørgsmålet er: Hvorfor?

18. marts 2015 af Steen Bachmann

Er du også ved at gå i knæ over alle de pinkoder, du skal huske? Når man alligevel slæber rundt på en smartphone, hvorfor så ikke lade den gøre arbejdet? Det kunne have været tanken bag en ny app, der gør det muligt at tanke via telefonen.

Man skal først oprette sig som kunde hos OK og tilknytte en konto, som de kan trække penge fra. Det foregik rimeligt hurtigt på nettet, og vi modtog et gammeldags brændstofkort to dage senere. Vi hentede OK's app ned på en iPhone, installerede den og søgte efter nærmeste OK tank, der lå fem kilometer væk. Første gang, man bruger appen, kræver den en pinkode, som jeg fik oplyst ved tilmelding. Jeg er lige ved at give op bare ved tanken om endnu flere pinkoder - vi vil ikke have flere pinkoder! - men det er muligt at få iPhone til at huske koden (endnu ikke muligt på Android-telefoner).

 

Man kører til en stander ved en OK tank, åbner appen og klikker på standerens nummer på appen, hvorefter man får meldingen “Værsgo at tanke”. Det er så bare at gå i gang. Det er relativt idiotsikkert lavet, og de har endda givet fummelfingre en fortryd-knap, hvis man får tastet en forkert stander ind, ligesom appen automatisk gemmer kvitteringer. I OK's vaskehaller foregår det lige så simpelt - her trykker man vask på appen, og vælger så vaskeprogram på standeren i hallen.

 

Brug telefon, kort eller kontanter

Men hvad er pointen med en telefon i stedet for et kort?
“Ideen er at gøre det lidt hurtigere og lidt nemmere for bilisterne at tanke. Når man er ankommet til tankstationen kan man åbne pumpen inde fra bilen, så man først skal stige ud, når man skal gribe påfyldningspistolen. Desuden er appen en lettelse, hvis man er flere i en familie, der bruger den samme bil/det samme OK-kort. Så behøver man ikke at have kortet fysisk ved hånden, det er tilstrækkeligt med telefonen (som man ofte har med alligevel), når man skal tanke,” siger Lene Bonde fra OK Kommunikation.

App’en er et tilbud. De, der foretrækker at betale hos OK med kontanter eller kreditkort, kan gøre det, som de vil. Får man brændstof betalt af sin arbejdsgiver, taster man kort- og CVR-nummer ind i app'en, så tankningerne registreres til arbejdsgiverens kort og firmaet betaler. Hvis man har både et erhvervs- og et privatkort, kan de begge oprettes i telefonen, så man frit kan skifte mellem dem.

Undertegnede pendler har ikke noget negativt at sige om den nye måde at betale brændstof på - bortset fra, at det er svært at få øje på, hvorfor det skulle være så meget nemmere at bruge telefonen end at stikke et kort i automaten og taste en kode ind.

Det er nok en generations-ting.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...