Ford interior

Slut med at holde for rødt: Ny teknologi skal skabe grøn bølge for bilisterne

Et stort britisk projekt tester lige nu en teknologi, der kan få os alle til at ride på den grønne bølge. Trådløs kommunikation mellem lyssignal og bil skal sikre en glidende trafik.

17. november 2016 af Daniel Bohnsen

48 timer om året. Så lang tid bruger britiske bilister på at holde for rødt, og det er nok ikke langt fra at gælde de danske bilister også. Derfor har UK Autodrive, Storbritanniens største projekt inden for selvkørende biler, sat sig for at udvikle teknologi, der hjælper trafikken til at glide bedre.

Det gavner både bilisternes temperament og miljøet, for start og stop ved røde lys bruger meget mere brændstof end at køre med konstant fart. Teknologien afprøves lige nu i samarbejde med Ford på både bane og offentlig vej, og er blevet døbt Green Light Optimal Speed Advisory.

Teknologien bruger information om trafiksignalers timing til at vise bilisten den optimale fart at køre med, hvis man vil ramme lyskrydset, når det er grønt.

Teknologien benytter sig af det, UK Autodrive kalder "Bil til infrastruktur-kommunikation", hvilket dækker over den trådløse udveksling af informationer, der foregår mellem bilen og lyssignalerne.

Det fungerer på den måde, at lyssignalerne sender informationer om, hvornår det skifter til grønt, til en modtager i bilen. Et display i bilen viser derefter føreren, hvilken hastighed han/hun skal køre med, for at glide igennem lyskrydsene på en grøn bølge.

Hvornår, teknologien er klar til at blive rullet ud i stort format, vides endnu ikke - men vi er vilde med initiativet! 

Hvad siger du, kunne du tænke dig sådan en feature i din egen bil? Kommentér i feltet herunder!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...