Shell V Power Diesel brændstof

Shell lancerer ny "Power-diesel" til trods for kommende forbud

Flere byer og lande har udmeldt deres planlagte udfasning af diesel- og benzinbiler. Det holde dog ikke Shell tilbage, der nu lancerer et nyt dieselprodukt.

13. september 2017 af Frederik T. Frey

Det er svært at komme udenom, at biler med dieselmotorer pt. er i skammekrogen på flere områder. Efter skandalen fra 2015 med VW-koncernens diselmotorer, har markedet ikke rigtigt fundet sine ben igen – i hvert fald ikke image-mæssigt.

Flere europæiske storbyer har sågar udtrykt et ønske for et helt eller delvist forbud mod dieselbiler i den inderste bykerne. København har med teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, i spidsen også flere gange været i søgelyset. Senest er det dog den bilproducerende tyske storby, Stuttgart, der, mere eller mindre, er på vej mod en dieselfri midtby i 2018. 

Dieselgate dieselmotor forbudt forurening

Dieselbiler er i modvind flere steder – VW-koncernens dieselskandale fra 2015 har sat gang i mange tiltag.

V-Power nu også til dieselbiler


Det holder dog ikke Shell tilbage. På i alt ca. 150 af de dansk Shell-stationer – dem der er bemandede og har butik – tilbyder oliegiganten nu et nyt produkt til ejere af biler med dieselmotor.

Shell V-Power Diesel kommer i hanerne ved siden af det eksisterende Shell FuelSave Diesel-produkt, men navnet leder straks tankerne hen på benzinproduktet Shell V-Power 99, der har været forhandlet i Danmark siden 2001.

Diesel V Power Diesel Audi SQ7 TDI SUV blå quattro

Der findes masser af dieselbiler, der har et Power-fokus, og derfor synes skræddersyet til Shell V-Power Diesel – her en Audi SQ7 TDI.

Diesel til både nye og ældre motorer


Shell V-Power Diesel henvender sig til alle dieselmotorer, og ifølge Shell vil der være fordele for både nyere og ældre motorer. Men særligt de moderne motorer med højere effekt fra færre cylindre og mindre slagvolumen stiller krav til brændstoffet. I disse moderne motorer er temperatur og tryk ofte højere end i tidligere, større og mindre kraftfulde motorer. 

Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell netværket i Danmark siger følgende om det nye dieselprodukt i forbindelse med de moderne dieselmotorer:

”De mere intense motorforhold har også en betydning for brændstoffet og forbrændingen i motoren. Bl.a. stiger risikoen for, at sod og urenheder sætter sig på vitale dele i brændstofsystemet. Det kan forringe motorens ydeevne. Shell V-Power Diesel er udviklet til at fjerne og forebygge belægninger i en dieselmotor”.

Shell V Power Diesel brændstof

Shell V-Power Diesel forhandles fra ca. 150 danske stationer.

Additiver i V-Power Diesel


Shell V-Power Diesel gør brug af Shell's Dynaflex teknologi med additiver, der er designet til at fjerne og forebygge belægninger i forbrændings- og indsprøjtningssystemet. På den måde hjælper brændstoffet med til at rense og holde motoren ren, hvilket er en forudsætning for at yde optimalt med en god og ren forbrænding.

Shell lover også, at V-Power Diesel med sine rensende egenskaber vil have en effekt på ældre dieselmotorer, og være med til at vinde nogle af de potentielt tabte kræfter tilbage.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...