© Tura

Sådan opgraderer du nemt lyden i din bil

Du øger ikke bare kvaliteten af din radio og musik – også sikkerheden.

20. juni 2018 af Benjamin Native Studio for Tura

For mange billister er en køretur uden musik eller podcasts svær at forestille sig, hvad enten du er til radio eller dine egne playlister. Derfor kan det være en god idé at opgradere din bilradio, så den kan modtage det nye DAB+ signal, som de fleste radiostationer i dag sender på. Og samtidig øge sikkerheden i din bil, så du kan køre med samvittigheden i top.

Skal du kunne lytte til radio eller musik uden problemer, mens du samtidig har mulighed for håndfri telefon styring, kan Pure Highway 600 sørge for netop det. Den bliver koblet til dit eksisterende lydanlæg med et AUX-in-kabel eller ved at sende det konverterede DAB signal over en uanvendt FM-frekvens. Du kan enten selv installere den, eller få den installeret professionelt og få installationen helt skjult, så der ingen synlige ledninger er at finde. Det hele styres herefter ved hjælp af en trådløs kontrolenhed, der kan monteres hvor som helst i bilen.

Udover at sørge for en detaljeret og støjfri lydkvalitet, gør Pure Highway 600 det også muligt for dig at snakke håndfrit i telefon, så du kan modtage og foretage opkald på en helt sikker måde, når du kører bil. På den måde kan du snakke i telefon, uden at skulle have telefonen op af lommen.

Pure Highway 600 koster ca. 1400 kr. hvilket er mindre end en bøde for at tale i håndholdt telefon under bilkørsel.

Pure Highway 600 er nem at installere og kan nemt styres via en kontrolenhed, der installeres på instrumentbrættet


© Tura

Er du til en mindre avanceret version, kan du nemt opgradere din bilradio med Pure Highway 200 adapteren. Den er en nem løsning til dig, der har en bilradio med AUX (3,5 mm jack) indgang, og som ikke ønsker andre funktioner end DAB.

Vil du også kunne streame via Bluetooth, så du kan lytte til musik, lydbøger eller podcasts direkte fra din telefon, kan du med Pure Highway 400 konvertere DAB signalet til FM. Her sker tilslutningen enten via AUX eller via en ledig FM kanal på radioen. 

Hvis bilferien går til Norge så husk, at der i Norge kun er DAB signal og at alle trafikmeldinger derfor sendes på DAB.

Vil du vide mere om de smarte adapterer til din bils radio, kan du læse meget mere om dem her, hvor du også kan se specifikationer på hvert enkelt af de tre versioner.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...