Sådan fungerer Bilguiden

26. januar 2016 af Redaktionen

Månedligt rådighedsbeløb

Bilguiden udregner hvor meget en bil omtrentligt koster at have pr. måned. Når du har indtastet hvor meget du kan bruge på et nyt bil køb filtererer søgemaskinen således den kun viser biler som koster mindre det indtastede beløb. Hvis du eks. indtaster 3000 så vil den kun vise de biler som totalt set koster mindre end 3000 kr. pr. måned. Det er vigtigt at understrege at værdierne ikke er eksakte, men blot er vejledende.

Månedelig pris for en ny bil = bil lån + bil forsikring + benzin + service omkostninger + grøn afgift

>> Gå til Bilguiden her

Billån

Bil lånet er taget med udgangspunkt i 20% udbetaling ved 5.25% p.a. og løbende over 96 måneder (8 år). Pris eksemplet er lånt af www.diba.dk

Bilforsikring

For at udregne hvor meget forsikringen udgør af beløbet bruges www.autobranchensforsikring.dk. Den alder som du taster ind i formularen på Bilguiden sammenkobles bilens købspris.

Benzin

Det omtrentlige månedelige benzinforbrug udregnes ved en liter pris på 10 kr holdt op mod det antal km per år divderet med 12.

Serviceomkostninger

Som tommelfinger regel koster det i gennemsnit 0.5 kr pr. km pr. år i service og support på en ny bil. Dvs. det antal km du kører pr. år divideret med 12 ganget med 0.5 udgør den del af det månedlige beløb en given bil koster i service og support.

Grøn afgift

Alle biler i databasen har et fast beløb den koster i grøn afgift.

Nye biler

Bilguiden tager biler fra 2014 og fremad. Dvs. der kun er tale om biler som du stadig kan købe.

>> Gå til Bilguiden her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...