© Shell

På vej ud? Nej, der er stadig diesel i pistolerne hos Shell

Diesel er på vej ud som brændstof, men det sker altså ikke lige foreløbig, fortæller Shell i Danmark

27. juli 2017 af Steen Bachmann

Fornylig skrev bilmagasinet.dk om en ny rapport fra KPMG, hvor 1.000 topledere i bilindustrien giver deres deres bud på udviklingen inden for autobranchen de kommende år. En af konklusionerne er, at diesel på kort sigt vil blive fortrængt af benzin, og på langt sigt vil blive udfaset eller forbudt.

Vi fulgte op med en artikel, hvor ALD Automotive havde udregnet hvor mange kilometer du skal køre i en ny, leaset bil om året, før det kan betale sig at vælge en Opel Insignia eller VW Passat med diesel- i stedet for benzinmotor.

Resultatet var 40.000 km i Passat og 60.000 km i Insignia, før diesel betaler sig. Det førte til en regulær shitstorm mod bilmagasinet.dk. 

Oprør blandt Bil Magasinet-læsere: Vi beholder vores dieselbiler

Brugerne af bilmagasinet.dk var tossede over artiklen! I vil ikke af med jeres dieselbiler. 

Stadig diesel i pistolerne

Vi har derfor ringet til DCC Energi, som driver netværket af Shell-stationer i Danmark, for at høre, om de stadig har diesel i pistolerne. 

Analyse; Diesel er på vej ud

Hvilken andel har dieselolie af salget af brændstof på Shells danske stationer?

“Andelen ligger lige omkring 50 pct. Dieselbiler er fortsat populære herhjemme, og faktisk stiger salget af nye dieselbiler lige nu i forhold til de senere år, hvor det er gået lidt tilbage. Omkring en tredjedel af alle personbiler er i dag dieselbiler. Så for rigtig mange familier med et stort kørselsbehov og for rigtig mange firmabilejere er dieselbilen et populært valg,” siger Søren Møller Maretti, retaildirektør hos DCC Energi.

Hvorfor udvider Shell produktsortimentet, når diesel er et så omstridt brændstof? 

“Vores analyser viser, at bilisterne efterspørger et højkvalitets dieselprodukt og de fordele i form af en renere motor, brændstoffet giver. Der er rigtig mange dieselbiler i Danmark, og dieselbiler sælger fortsat godt. De seneste salgstal viser, at andelen af dieselbiler i år ligger på ca. 35 pct. af det samlede nybilssalg af personbiler. Vi vil gerne give firmabilister og pendlere nye og flere valgmuligheder, når det handler om kvalitetsbrændstof – også når vi taler diesel. Det gør vi med lanceringen af det nye Shell V-Power Diesel på vores bemandede stationer.”

Hvad er pointen? 

“Shell V-Power Diesel hjælper bilister med at holde deres dieselmotor ren og få optimal køreglæde ud af deres bil. Siden 2001 har bilejere med en benzinbil kunnet køre på Shell V-Power, nu giver vi også dieselbilister muligheden.”

Hvad er den miljømæssige profil på den nye dieselolie? 

“Det er ikke er en miljødiesel som sådan. Det er en performance diesel, der giver ejere af dieselbiler forbedrede køreegenskaber og mere køreglæde i form af en ren motor. Bioandelen i vores nye diesel er på 7 pct. ligesom i den eksisterende Shell Fuelsave Diesel.”

Så er det snart slut med 92 oktan på danske tankstationer

Kommer der en ny pistol på tanken?

“Vi lancerer Shell V-Power Diesel i takt med, at vi udfaser 92 oktan-benzin på vores bemandede servicestationer. Så i stedet for en benzin, som færre og færre tanker, giver vi bilister med en dieselbil en ny mulighed. Har du en dieselbil, kan du altså glæde dig over, at der er en pistol med en ny højkvalitetsdiesel i standeren på Shell-stationerne. Vi indfaser den nye diesel henover sommeren.”

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...