Anti Sleep Pilot
© bilmagasinet.dk

Ny dims holder dig vågen

Skal du også på bilferie? Så tjek en ny dansk opfindelse, der hjælper med at holde dig vågen

12. juli 2011 af Bil Magasinet

En rapport fra Havarikommissionen for vejtrafikulykker fra foråret 2011 viser, at 20 procent af alle trafikulykker skyldes træthed. Samtidig viser et videnskabeligt studie i magasinet Nature fra 1997, at når en bilist er meget træt svarer det til, at han kører med en alkoholpromille på 0,9.

”Det er farligt at køre bil, når man er træt. Derfor er det utroligt vigtigt, at bilisterne er udhvilede og bliver mindet om, at de skal holde pauser. Vi ved fra undersøgelser, at mange bilister opdager alt for sent, at de faktisk er for trætte til at køre bil, og det svarer til at de kører spritkørsel” siger Ole Nørregaard, specialist i søvnmedicin, og overlæge ved Aarhus Universitets Hospital.

Anti Sleep Pilot
© bilmagasinet.dk
Dansk opfindelse skal holde os vågne
Forskning viser, at den eneste effektive forebyggelse af træthed bag rattet er, at holde ind til siden og tage en pause på minimum 10 minutter. Desværre er vi som mennesker generelt dårlige til at vurdere vores egen træthedstilstand og lytte til kroppens signaler om træthed.

Hvis man gerne vil have hjælp til at køre sikkert, kan den danske sikkerhedsløsning Anti Sleep Pilot være en ide. Den fås til montering på instrumentbrættet eller som en iPhone applikation.

Sådan virker dimsen
Under kørsel beregner Anti Sleep Pilot løbende, hvor træt bilisten er. Den fastholder opmærksomheden gennem simple test og anbefaler en pause, inden trætheden bliver farlig. Beregning sker på baggrund af 26 videnskabeligt identificerede parametre.

Anti Sleep Pilot har fået fem ud af seks stjerner i FDMs medlemsblad Motor og rosende omtale i medier som New York Times og Financial Times. Den nye gadget er finalist i verdens største designkonkurrence for livsforbedrende design - INDEX Award - som uddeles i København 1. september i år.

Hent Anti Sleep Pilot til iPhone i App Store, eller køb den her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...