Lego for bilnørder

Lego lavede i 1989 deres første legetøjsbiler, som lignede rigtige biler - nu er de på banen igen

12. november 2014 af Erhvervspraktikant Tobias Karlshøj Frandsen

Lego har netop ingået et samarbejde med McLaren, Ferrari og Porsche. Samarbejdet mellem Lego og bilproducenterne betyder, at Lego har lavet en serie af legetøj, som de kalder ”Speed champions”. I serien vil man kunne købe modeller af McLaren, Ferrari og Porsche. Syv forskellige biler vil kunne købes i Legos butikker fra marts 2015.

Lego har været inde i bil-miljøet før, og er der stadig. Lego har nemlig i samarbejde med Shell produceret nogle af de biler, som Shell har sponsoreret i virkeligheden. Men som mange nok har lagt mærke til, så har Greenpeace lavet en Lego-video om Shells olieboringer, og da Lego og Shell har et samarbejde, mente flere folk, at Lego burdeboykotte Shell pga. Shells påståede miljøsvineri.

Lego byder på tre sæt og fire enkelte ”speed champions”-legetøjs-modeller. De forskellige modeller og sæt bliver en LaFerrari, Ferrari 458 Italia GT2, en stor Ferrari lastbil og en Ferrari F14 T racing car, som passer til Ferrari lastbilen. McLarens modeller vil blive et McLaren Mercedes pit stop, en McLaren Mercedes MP4-29 og en Mclaren P1. P1´eren har en topfart på 350 km/t, og 747 hk i virkelighedens verden. Porsches modeller vil blive tre biler, den ene vil være en Porsche 911 RSR, men der er også en Porsche 911 GT3 R hybrid og en Porsche 918 Spyder.

De fleste af de legetøjsbiler som Lego lancerer, er enten formel-biler eller racerbiler. Men en af Ferraris modeller er en ”almindelig” gadebil. LaFerrar har i den ægte metalversion en 6,3 liters V12 motor og en topfart på 350 km/t. Men vi kan dog stadig kalde den en gadebil - eller måske gaderacer. Der bliver også lavet to formel-biler. Den ene bliver fra Ferrari, og er en Ferrari F14 T, som er magen ti denFernando Alonso og Kimi Räikkönen kører. Lego byder også en Ferrari 458 Italia GT2, som er en af de biler, der kørte Le Mans i GT-klassen.

Kevin's McLaren kommer som Lego

En af Lego-bilerne har også en særlig dansk vinkel, så hold nu godt fast - McLarens MP4-29, som bliver kørt at den danske formel 1-kører Kevin Magnussen, og den engelske kører Jenson Button kommer også som model til marts. Mclaren P1 er også en ret speciel bil, som Lego har kastet sig over. Porsches 911´ere har også gjort stort indtryk på Lego. Fordi fra Porsches kataloglaver Lego hele to 911´ere. En Porsche 911 RSR og en Porsche 911 GT3 R Hybrid. Derudover kan du også købe en Porsche 918 Spyder.

I 2001 lancerede Lego legetøjs-serien ”racers”. Nogle af ”racers”-produkterne kan man stadig købe, men der er også nogle af produkterne, som er udgået. Lego har også lavet Lego-pakker med ”racers” til McDonalds børnemenu, Happy Meals. Det startede de allerede med i 1989, og gør det stadig. Sidst der var Lego-pakker med ”racers” i Happy Meal, var i 2009. De lavede i alt ni forskelige ”racers” biler.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...