Lad elbilen op på Molslinjen

Mols-Linien bliver det første danske rederi, der tilbyder opladning til alle elbiler

26. januar 2015 af Bil Magasinet

Færgeoverfarten mellem Aarhus-Odden med Mols-Linien tager 75 minutter og skærer 200 km motorvej af rejsen mellem Aarhus og København. Nu kan elbilister hurtigoplade elbilen inden de skal med færgen, under overfarten, eller når de kommer i land.

Strømleverandøren Clever og Mols-Linien har indgået en aftale om at opstille hurtiglade-stationer på færgelejerne i Aarhus og Odden. Ladestationerne har tre forskellige stik og oplade alle moderne elbiler på 20-30 minutter til 80 procent - dvs. både Volkswagen, BMW, Tesla, Renault og Nissan.

"Med vores moderne hurtigfærger sikrer vi en hurtig genvej mellem Sjælland og Jylland. Det benytter ca. 1 mio. personbiler sig af årligt, derfor er vi også glade for de to nye hurtiglade-stationer fra Clever, og for de nye lademuligheder om bord. De gør det endnu mere attraktivt for elbilister at skyde genvej mellem de to landsdele og potentielt spare to opladninger på turen," siger Mikkel Hybel, marketingchef i Mols-Linien.

Mols-Linien tilbyder gratis opladning om bord til elbilister, der rejser på Business BlueClass, som er de erhvervsrejsendes foretrukne billettype. Der er i første omgang kapacitet til at lade to elbiler på hver overfart.

Clevers hurtiglade-stationer på de to færgelejer forventes at være i drift i april 2015 op til forårets helligdage og rejseaktiviteter. Mols-Liniens ladebokse om bord forventes til rådighed i starten af marts.

Ladestationerne i begge havne aktiveres med et ladekort fra Clever. Ladestationen i Odden kan også bruges af elbilister, der ikke skal med færgen, da man godt kan tilgå den uden at skulle ind på færgelejet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...