BMW X2 sDrive 20i Advantage aut.
BMW X2 sDrive 20i Advantage aut.© Søren Juul

Kør ordentligt, og få op til 30 pct rabat på forsikringen

Tryg Forsikring vil belønne sine kunder med op til 30 pct. rabat på bilforsikringen, hvis de kører godt

27. august 2018 af Steen Bachmann


Forsikringen Tryg Drive er det seneste år testet på unge bilister, og resultaterne er så gode, at Tryg nu tilbyder den til kunder i alle aldre.

Konceptet går ud på, at bilister, som tegner den nye bilforsikring, får tilsendt en dongle, der skal sættes i et stik i deres bil. Donglen, der er trådløst forbundet med en app, analyserer forsikringstagerens kørsel og belønner ham/hende med op til 30 procent rabat på forsikringen i form af en kørebonus, hvis han/hun kører godt.

Tryg vurderer hver enkelt bilist

"Vores priser har hidtil været beregnet ud fra en risikovurdering, der bygger på skadedata for en gruppe af kunder. Men ved hjælp af ny teknologi er vi nu i stand til at vurdere kørslen for hver enkelt bilist. I praksis betyder det, at vi kan tilbyde en pris, der tager udgangspunkt i individets adfærd fremfor en gruppes kørselsmønster," fortæller Frederik Sjørslev Søgaard, direktør for pris- og produktudvikling hos Tryg.

Analyserer 20 parametre

Kundens kørsel analyseres ud fra et avanceret set up med cirka tyve forskellige parametre, der blandt andet omfatter udsving i acceleration, trykket på speederen, motorens omdrejningstal, hastighed og meget mere.

"Gennem det seneste år har vi testet Tryg Drive på bilister i alderen 18 til 30 år. De unge har i den grad taget tilbuddet til sig, og samtidig oplever vi stor interesse fra bilister over 30 år. Derfor har vi besluttet at tilbyde produktet til alle kunder uanset alder fra den 28. august i år. Men hvis man hellere vil købe en almindelig bilforsikring, kan man selvfølgelig også stadig det," siger Frederik Sjørslev Søgaard.

Siden lanceringen af Tryg Drive sidste sommer har Tryg øget salget af bilforsikringer til unge med 70 procent, og næsten halvdelen af selskabets nye bilkunder i aldersgruppen fra 18 til 30 år tegner en Tryg Drive bilforsikring.

Sådan fungerer det

De unge, der til dagligt kører med Tryg Drive donglen, har kørt så godt, at de efter det første år har sparet 15 procent i snit på deres bilforsikring.

Tryg Drive-donglen er en såkaldt OBD-læser (On-Board Diagnostics), der kommunikerer med en smartphone via Bluetooth. På de fleste biler sidder stikket til OBD-læseren i nærheden af førersædet, ved ratstammen. Med en størrelse på 4,9x2,5x2,3 centimeter er donglen én af de mindste OBD-læsere på markedet. Den kan installeres i alle biler, som er fremstillet i år 2001 og fremefter - med undtagelse af elbiler.

Efter hver tur får forsikringstageren en score på mellem 1 og 15, hvor 1 er det bedste. Hvis han/hun har kørt under 11, optjenes kørebonus. Score 11 er som forventet og giver 0 kroner i bonus, mens score 12-15 resulterer i et negativt træk på bonussaldoen.

I app'en kan forsikringstageren hele tiden se sit kørselsmønster og følge med i, om han/hun har sparet penge på forsikringen - og i så fald hvor meget. 

Forsikringstageren sammensætter selv sit Tryg Drive-produkt, inklusive forventet kørelængde. Som minimum kræves, at der tegnes en kasko- eller en delkaskoforsikring, som efter behov frit kan suppleres med en eller flere tilvalgsdækninger.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...