Rødt Kort-appen
Rødt Kort-appen © SOS International

Her er appen, du skal hente inden bilferien

Hvordan er det nu med vejafgifter, sikkerhedsveste, miljømærker og alt muligt andet i udlandet? Det får du svar på i den praktiske og gratis Rødt Kort-app

29. juni 2018 af Steen Bachmann

Skal du ud at køre i ferien, anbefaler vi at hente den opdaterede version af vejhjælps-appen Rødt Kort, 

"Vi ved, det kan være svært at overskue de mange forholdsregler, færdselsregler og gode råd, der er forbundet med en bilferie. Vi har derfor valgt at udvikle Rødt Kort-appen, så den udover at kunne bruges til at få hurtig hjælp ved nedbrud i udlandet, nu også kan bruges til at planlægge og gøre bilferien nemmere," siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef for Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Overblik før turen

Når bilister skal planlægge deres bilferie, kan de nu taste startsted, destination og tidspunkt i appen. Så foreslår Rødt Kort den mest optimale rute - og giver samtidig et overblik over de landespecifikke regler, man skal være opmærksom på på strækningen. 

Fartgrænser i appen
Fartgrænser i appen © SOS Intermational

Appen lister fartgrænser, miljøregler, typer af brændstof og deres lokale navne, så man kan undgå fejltankning, og så har den en guide til, hvordan man bedst pakker bilen. 

Her er også mulighed for at overføre den valgte rute til mobilens kort-app, så man nemt kan navigere til den valgte destination og få løbende meldinger om aktuelle forhold på ruten.

Hurtig vejhjælp

Mange af de nye funktioner i Rødt Kort bygger på telefonens såkaldte geolokation, som også kendes fra andre apps, eksempelvis Alarm 112-appen.

Det betyder en vigtig hjælp for bilister, der oplever nedbrud på ferieturen - fordi appen automatisk sikrer, at vejhjælpen kan finde frem:

"Får man nedbrud og har brug for assistance, kan det være svært at forklare over telefonen præcist hvor på den tyske Autobahn, man holder. Men ringer man op via appen, får vejhjælpen automatisk bilens nøjagtige position oplyst," forklarer Anette Bjørn Juncher.

Rødt Kort appen er gratis og er allerede downloadet af mere end 100.000 brugere. Selve vejhjælpsassistancen er dækket af bilistens kaskoforsikring og gælder danske biler i udlandet.

Rødt Kort-appen

Bilister, der har kaskoforsikring hos de forsikringsselskaber, der er med i Rødt Kort-ordningen, er dækket for vejhjælp i udlandet

Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Se listen over lande

Assistancen omfatter blandt andet vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem fra ferie.

Appen fås til Android og Apple.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.