Er dit anlæg toptunet? Her er de bedste sange til at teste lyden i din bil

Hvad har Mariah Carey til fælles med hård metal? Ufatteligt lidt. Men begge dele er en del af listen med musik, der er perfekt til at teste anlægget i din bil. Se hele listen her.

11. oktober 2018 af Esben Skrumsager


Sætter du musik på, så snart du sætter dig ind i en bil? Så er du langtfra alene. Det viser en undersøgelse blandt 1.012 danskere, som YouGov har lavet for Toyota. Næsten 6 ud af 10 svarer, at det er vigtigt for os at lytte til musik, mens vi kører i bil.

Musik i bilen sætter nemlig gang i følelserne på os – om vi så ønsker at slappe af eller peppe vores humør op. Men hvis lyden er dårlig, forsvinder følelserne. Derfor er det vigtigt med god lyd, når du cruiser afsted på landevejene.

Bradford Hamme er både musiker og lydingeniør hos Toyota, og han har udarbejdet en liste med fem numre, der kan bruges til at teste kvaliteten af dit lydanlæg i bilen. Det er de samme fem numre, han bruger, når han udvikler nye musikanlæg til Toyota's biler.

Er du i tvivl om, hvor vidt anlægget i din bil spiller max, som man siger? Vi har tyvstjålet numrene fra Toyota's musikalske lydingeniør, og du kan se dem lige her:

Musik: Test anlægget i bilen

’Fourth of July med Mariah Carey:
Læg specielt mærke til, om åbningen med percussioninstrumenterne lyder godt. Derefter skal den tunge bas kunne adskilles klart fra Mariah Careys klare vokal.

Sing Sing Sing’ med Benny Goodman:
Lyt efter kvaliteten af trommelyden, der skal komme fra højre side. Derefter skal de blæsere, der angriber nummeret, lyde godt i samklang. Lyden skal i dette nummer have bredde.

’One Day (Vandaag)’ med Bakermat:
Lyt efter, hvordan bassen påvirker hele nummeret. Det skal lyde, som om du er på en klub.

Cousin John’ med Marcus Miller:
Lyt efter den dybe bas helt fra begyndelsen. Derefter skal lyden af en basklarinet komme rent fra højre kombineret med en fin sopransax foran dig. Der er mange detaljer i det her nummer, der kommer frem på gode lydanlæg.

’Grace’ med Lamb of God:
Advarsel. Det her er virkelig heavy metal – og der er mange bandeord i teksten, meeen nummeret er så godt til at teste lyd på grund af dynamikken. Der er så meget kraft, at det nærmest angriber bilens lydanlæg. Lyt efter både panorering og de mange effekter, der skal træde helt klart frem.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.