Ny bilforsikring til unge: Jo pænere du kører, desto mere sparer du

Teknologien hjælper unge til bedre kørsel, som udløser billigere forsikring.

12. oktober 2017 af Anders Vorup


I forsikringsbranchen har unge, på grund af en øget skaderisiko, i mange år per automatik betalt en højere pris for deres bilforsikring end erfarne bilister. Den praksis vil Tryg gøre op med. Derfor lancerede selskabet i juni en ny bilforsikring, Tryg Drive, der giver unge under 30 år mulighed for at forsikre deres bil til billigere penge.

Konceptet går ud på, at unge, som tegner den nye bilforsikring, får tilsendt en dongle, altså en lille sladrehank, der registerer bilens kørsel. Den indsamler data via en app, der er trådløst forbundet til bilen. Udfra den kan Tryk analysere forsikringstagerens kørsel og belønner ham/hende med op til 30 procent rabat på forsikringen i form af en kørebonus, hvis han/hun kører godt. 

Og indtil videre er den nye bilforsikring blevet en stor succes. 

- Vi er kommet godt fra start, og siden lanceringen har vi øget salget af bilforsikringer til segmentet under 30 år med 50 procent, siger Frederik Sjørslev Søgaard, Direktør for Pris- og produktudvikling hos Tryg.

- Det glæder os, at de unge er åbne over for den nye teknologi. Men vi har også gjort meget ud af at forklare, at vi ikke kigger dem over skulderen. Vi kan blot se den samlede kørebonus – ikke om en bestemt fartgrænse overholdes eller ej. Forsikringen kan heller ikke blive dyrere, hvis de kører skidt – kun billigere, hvis de kører godt, fortæller Frederik Sjørslev Søgaard.

Forsikringsselskabet er ikke alene om at glæde sig over den nye bilforsikring. Også de unge, der har købt forsikringen, kan se frem til flere penge på kistebunden. De har nemlig kørt så godt, at de indtil videre har sparet 15 procent i snit på deres forsikring. Og nogle har sparet endnu mere.

- Ambitionen med Tryg Drive er ikke bare at lokke flere kunder til vores selskab. Vi håber naturligvis også, at de unge via app’en bliver mere bevidste om deres kørsel og på sigt bliver bedre bilister. Det er stadig for tidligt at drage nogen konklusioner, men vi ser allerede nu en række positive tendenser. De foreløbige resultater viser blandt andet, at personer under 30 år også kan være gode bilister og at en løsning, der tager udgangspunkt i individets adfærd fremfor en gruppes kørselsmønster, har sin berettigelse, slutter Frederik Sjørslev Søgaard. 

Fakta om Tryg Drive

  • Tryg Drive-donglen er OBD-læser (On-Board Diagnostics) og kan installeres i biler fra 2001 og frem – undtagen elbiler.
  • Kommunikerer via Bluetooth sammen med din smartphone.
  • Kørslen analyseres efter udsving i acceleration, hastighed, omdrejninger med mere.
  • Hver kørsel bliver bedømt med en score fra 0-15. Er scoren over 11, vil den blive belønnet med et fratrukket beløb i forsikringssaldoen.
  • Den unge kan følge med i sin kørsel og forsikringssaldo i app’en.
  • Indeholder et konkurrenceelement, hvor der kan konkurreres i bedste kørsel blandt venner.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...