Audi skærm-teknologi

Audi laver 21-tommer skærm og 3D i bilen

Lige nu introducerer Audi deres seneste skærm-teknologi, som omfatter et transparent display og et 3D head-up display

8. januar 2020 af Christian Birkekvist

Audi viser deres seneste skærmteknologi frem på CES (Consumer electronics Show) i Las Vegas i denne uge. Der er tale om et transparent display, der strækker sig over bilens bredde og er delvist indlejret i instrumentpanelet. Det giver en skærmstørrelse på 21-tommer og et 16:9 format. 

Det grafiske brugerinterface viser kun oplysninger, som føreren har brug for, såsom navigationsinformation eller kommunikationsindhold. Informationerne bliver vist på skærmsegmenter, der enten er gennemsigtige eller tonede i sort. 

Audi’s transparente skærm består af en OLED-skærm og et ekstra sort lag, for at skabe mere dyb sort. De ubenyttede sektioner af skærmen, forbliver helt gennemsigtige. Man bruger en gennemsigtig touchpad, der er placeret i midterkonsollen, til at betjene det transparente display.

Audi skærm-teknologi

3D-teknologi i bilen

Et head-up display projicere relevante informationer i førerens direkte synsfelt. Audi samarbejder med Samsung, for at skabe et 3D mixed reality head-up display. Audi præsenterer det i denne uge på CES. 

Linser og spejle projicerer billederne op på forruden. Og ligesom et 3D-tv laver displayet altid to billeder - et til hvert øje. 3D-head-up-teknologien bruger et eye-tracking kamera til at registrere positionen af øjnene og sørger for at pixlerne når det rigtige øje. 

Det betyder, at billederne vil se ud til at befinde sig 8-10 meter væk fra føreren. Og afstanden kan øges til 70 meter. 3D-teknologien markerer virkelige objekter direkte i billedet og give et indtryk af afstanden og den rumlige placering.

Er det virkelighed eller fantasi? Audi har indtil videre ikke meldt ud, hvornår vi kan forvente at se deres nye skærm-teknologi på markedet. Men tidligere innovationer fra Audi, præsenteret på CES, er efterfølgende blevet til virkelighed i løbet af få år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...