Hallo, bank lige skoene af, ikke© Applus Bilsyn

Tør lige de fødder af, kammerat

Slæber du sne og sjap med ind, tøer det og lægger sig som en klam dyne over metallet under måtterne

13. december 2010 af Steen Bachmann

Biler kan sagtens ruste indefra, og bjerge af sne, sjap og salt er ikke sundt for bilen, hvis du hiver det med ind under dine sko. Sneen smelter inde i kabinen, hvor temperaturen er over frysepunktet, og siver ned i måtterne i bunden. Her lægger den sig som en dyne henover metallet.

”I øjeblikket er det højsæson for fugt inde i bilen. Der er masser af sne og salt på vejene, og når folk går i vinterstøvler med større riller i sålen, hiver de ekstra meget sne med ind. Problemet opstår, fordi gulvet i rigtig mange biler ikke er rustbeskyttet, så det kan modstå vedvarende fugt. Des længere bilen får lov at stå med våde måtter, des større er risikoen for, at bunden begynder at korrodere,” sige Arne Willerslev-Legrand, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Ifølge Applus+ Bilsyn, der hvert har masser af biler til syn, som netop er angrebet af rust i den indvendige bund på grund af fugt i gulvtæppet, så lægges kimen til rusten ofte i vintermånederne. Problemerne eskalerer typisk i løbet af forårsmånederne, når vejret bliver varmere. Kombinationen af fugt og højere temperaturer skaber de optimale arbejdsbetingelser for rust, som forvolder maksimal skade på bilen.

Firbenede venner giver problemer
”Følger man det helt enkle og logiske råd at banke fødderne af, inden man stiger ind i bilen, sparer mange bilejere sig selv for en masse problemer og udgifter senere. Hundeejere, der bruger bagagerummet til hunden, skal sørge for at bunden af bagagerummet altid er tørt. Her oplever vi ofte en stor forekomst af rust. Samtidig er det en god idé at få undersøgt, hvordan bilen er rustbeskyttet i bunden. Har den lidt eller ingen rustbeskyttelse, anbefaler vi, at bilen beskyttes på ny,” siger Arne Willerslev-Legrand.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...