© bilmagasinet.dk

Tip: Få tjekket for rust inden vinteren

Rustbeskyttelse udføres bedst på en tør bil inden det bliver vinter

11. oktober 2010 af Steen Bachmann


Efteråret og vinteren er lig med regn, sne og salt på vejen og dermed også den periode, hvor flest biler begynder at ruste. Som regel opstår rust på biler, hvor rustbeskyttelsen er gammel og tør og dermed ikke beskytter bilen tilstrækkeligt.

Er det lang tid siden, at din bil er blevet beskyttet mod rust, kan du spare mange penge, hvis du får en rustvurdering af din bil nu. Er din bil allerede begyndt at ruste, kan rusten hurtigt udvikle sig henover de kommende kolde måneder.

”År efter år begynder mange biler at ruste i denne tid, fordi de ikke undersøges i tide. Bilernes fabriksbeskyttelse forringes på længere sigt, når det beskyttende lag slides og tørrer ud. Bilejerne skal være opmærksomme på, at deres bil holder længere, hvis de forebygger med kontrol og beskyttelse i stedet for at vente til skaderne ender med dyre reparationer,” siger Arne Willerslev-Legrand, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn.

Undgå lange køer
Hos Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol oplever man, at der stadig er mange bilister, der venter indtil november og december med at få bilen beskyttet mod rust. Allerede nu er der højsæson hos firmaet, og det betyder, at mange ikke kan komme til med det samme i december. Får du imidlertid en rustattest i god tid, har du mulighed for at bestille en rustbeskyttelse, inden der bliver trængsel på beskyttelsescentrene.

”Allerede fra august har vi højsæson. Venter man til sidste øjeblik, så bliver det ofte nødvendigt at reservere en behandlingstid. Vi har en måneds ventetid på en rustbeskyttelse sidst på året,” fortæller Anita Nielsen, marketingansvarlig fra Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol.

Svært selv at tjekke for rust

Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Du skal på værksted eller tilsvarende for at få en vurdering af din undervogns tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...