Shell V-Power Express benzin oktan tankning BMW 318iS

Mere stærk saft i hanerne hos benzinfirma

Kører du i en fed bil, så skal den have benzin med et højt oktantal – det føles bedst, hvis man er bilentusiast. Nu kommer der flere steder, som sælger potent brændstof.

18. april 2018 af Frederik T. Frey

Som en melding sendt fra himlen har Shell valgt, at deres ubemandede stationer – det er dem, der hedder Shell Express – udfaser oktan 92-benzinen, og i stedet fylder V-Power med oktan 99 i standerne.

Shell oplyser, at skiftet fra den magre oktan 92-benzin til den mere fuldfede V-Power sker, da mange kunder har efterspurgt flere salgssteder for benzinen med det høje oktantal.

”Moderne motorer stiller større krav til brændstoffet. Særligt i dieselbiler er tryk og temperatur i motorerne langt højere og indsprøjtningssystemerne mere avancerede end for bare ti år siden. Det øger risikoen for, at der opstår belægninger i motoren, som nedsætter bilens ydeevne. Shell V-Power forebygger og fjerner belægninger i både dieselbiler og benzinbiler. Og ved at afvikle 92 oktan får vi nu plads til V-Power brændstof på Shell Express stationerne” udtaler Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, der driver Shell netværket i Danmark.

Shell V-Power Express benzin oktan tankning Audi A3

Shell V-Power skal nu forhandles også fra de ubemandede Express-stationer.

I alt bliver 40 Shell Express-station berørt af skiftet. På samtlige ubemandede stationer udgår oktan 92-benzinen, og flere steder vil der fremadrettet kunne købes V-Power både som benzin og som diesel. Andre steder vil det kun være muligt at tanken enten benzin eller diesel som V-Power.

Og er du i tvivl om, hvilken oktan der passer din bil bedst, kan du med fordel læse chefredaktør Mikkel Thomsagers svar til en læser her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...