Ny sne kan sætte sig som en hinde henover små rusthuller og indkapsle rusten, der får ekstra gode arbejdsbetingelser.

© Bil Magasinet

Mere sne og salt kan forværre rusthuller

Sne og salt vil i de kommende dage slide ekstra på bilerne og øge risikoen for rust. Vask bilen ofte, lyder det

10. februar 2011 af Bil Magasinet

Metereologisk Institut lover koldere vejr i den kommende periode, og det betyder mere sne og salt.

”Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. Efter en periode med smeltevand og saltrester, som kommer ind i alle de små hulrum og kan forårsage rust overalt, skal man være på vagt. Ny sne kan nemlig sætte sig som en hinde ud over små rusthuller og indkapsle rusten, der får gode arbejdsbetingelser. Dermed er risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring ekstra stor netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar, og f.eks. givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstå rustskader i denne periode,” siger Arne Willerslev-Legrand, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn.

Tør bilen i garagen
Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at hjælpe deres bil gennem vinteren uden alt for mange ”ridser i lakken”. Har bilen kørt meget, er der risiko for, at der er trængt meget vand ind i den - og at hulrum og dele af karosseriet er fugtigt. Derfor er det en god i idé at stille bilen et tørt sted, f.eks. i garagen, hvor bilen kan tørre.

Vask bilen hyppigy
Applus+ Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med nano - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. Nanobehandling gør lakerede overflader og forruden modstandsdygtig overfor små stenslag, og så er den også nemmere at gøre ren. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.

Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere, på grund af frosten, hyppigt tjekker sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne. Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...