Kan man undervognsbehandle om vinteren?

Ja, man kan give bilen rustbeskyttelse hele året. Så simpelt er svaret

21. februar 2014 af Bil Magasinet

"Vent du bare til foråret med at undervognsbehandle. Det er alligevel for sent nu.” Måske kender du udsagnet, men er det egentlig rigtigt? Jørgen Jørgensen, der er teknisk chef hos FDM svarer:

"Man kan give bilen rustbeskyttelse hele året. Så simpelt er svaret. Så længe det er en fagmand, der tager sine forholdsregler, er der ingen forskel på, om behandlingen foregår sommer eller vinter."

Hos Suvo Antirust i Tørring møder indehaver Laurs Christensen flere, der tror, at det er for sent, hvis ikke behandlingen er foretaget inden vinter.

"I virkeligheden betyder det ikke noget. Alle biler bliver renset grundigt med damp og varmt vand, så al skidt og salt er væk. Så uanset om det er sommer eller vinter, skal bilen tørres over varmeblæseren inden beskyttelsen kan påføres."

Ifølge Laurs Christensen er det altid højtid for undervognsbehandling, da rusten aldrig sover. Og vinterens fugtige vejr og slat på vejene gør det endnu mere vigtigt ikke at vente til foråret.

Med myten punkteret, kan man jo spørge sig selv, hvornår det er ideelt at begynde med den første behandling.

"Hvis du ved, at bilen skal have en behandling, mens du ejer den, så er det med at gøre det med det samme. Der er ingen grund til at vente, og det skal helst være inden den første vinter. Hvis du har bilen i kort tid, så er der formentlig ikke nogen økonomisk fordel, men har du bilen i mange år, kan du spare dyre reparationer på rust og udskiftning af for eksempel bremserør, der sidder udsat," siger Jørgen Jørgensen fra FDM.

Laurs Christensen er enig i, at første behandling skal foregå så hurtigt som muligt.

- Rusten arbejder altid og selv nogle biler er angrebet i mild grad, inden de bliver leveret til kunden. Inde i vangerne sidder der noget voks, der tørrer ind, og når det tørrer ind, beskytter det ikke. Behandlingen forhindrer udtørring og beskytter naturligvis alle steder det rammer, og det kryber tilmed længere ud i krogene, når det er påført.

Så myten taler altså usandt - undervognsbehandling er ikke bedst om sommeren, det er bedst lige nu og faktisk helst i går.

Læs mere om undervognsbehandling på BilBasens blog. Her kan du blandt andet se, om det påvirker garantien, når der bores huller i karrossen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...