© Bosch EasyControl

Kærligheden til veteranbiler – og den luksuriøse følelse af en opvarmet garage

Det bliver ikke bedre end olie på hænder og en køretur i en selvbygget veteranbil, mener Gustav Tipsmark, der i 25 år har været passioneret veteranbilentusiast.

14. januar 2019 af Benjamin Native Studio for Bosch EasyControl

Mekaniske småmysterier og et puslespil af gamle reservedele. Gustav Tipsmark elsker at samle stumper, der gør det muligt at få et gammelt køretøj på gaden igen, i stedet for at det bare bliver smidt ud.

”Når jeg er ude at køre i min veteranbil, er det følelsen af en lille sejr. Jeg har tit puslet med et problem i et stykke tid, og pludselig forstår man, at det var sådan, den bil skulle køre,” fortæller Gustav Tipsmark, der har opbygget en samling på seks veteranbiler.

De gamle biler kan nemlig levere noget ganske særlig nostalgi og køreglæde.

”Når du kører, er det fascinerende at mærke, hvordan du er i kontakt med den her helt simple teknik. Der er en direkte forbindelse fra din hånd til gearkassen og til motoren. Det er imponerende at opleve,” fortæller han.

Kræver nytænkning

Gustav holder af at få puslespillet af gamle reservedele til at gå op, og selvom der er hjælp at hente i veteranbilmiljøet, sætter han en ære i selv at løse udfordringerne.

”Det kan være fristende at søge en masse hjælp udefra, men det er en meget større tilfredsstillelse at løse problemet og så komme ud at køre”, forklarer Gustav Tipsmark og erkender, at det nogle gange kræver lidt ekstra opfindsomhed at få styr på finmekanikken.

”Når man arbejder med gamle biler, står man tit med materialer, der ikke er egnede til at være 70 år gamle, og så skal der lidt nytænkning til for at få det til at fungere”.

© Bosch EasyControl

Omgangskredsen synes, at samlingen er vanvittig

Gustav Tipsmark, der til dagligt bor i Ebeltoft og driver det grafiske bureau Gustav&Hund, ved godt, at hans venner ikke helt forstår hans fascination.

”Min omgangskreds er delt i to lejre. Der er dem, der synes, det er fuldstændig vanvittigt, at jeg har en garage fuld af veteranbiler, og så er der dem, der ikke indrømmer, at de synes, det er vanvittigt, at jeg har en garage fuld af veteranbiler”.

Heldigvis er der masser af fællesskab og forståelse at hente i veteranbilmiljøet, hvor Gustav Tipsmarks småjusteringer og mekaniske mirakler høster stor anerkendelse. 

Slut med en koldt garage

Mens Gustav Tipsmark i mange år har været vant til at komme ud i en frysende, kold garage for at arbejde på sine biler, har han i dag fået installeret det intelligente og effektive varmestyringssystem EasyControl. Her kan han via en app styre temperaturen i garagen, så den allerede er varm, når han skal derud.

”Før i tiden kunne jeg godt ligge og rode rundt på et iskoldt garagegulv, men nu sætter jeg virkelig stor pris på at komme ud i en forvarmet garage.”

EasyControl, der er udviklet af Bosch, kan bruges i alle rum, registrere familiens rutiner og justere varmen til behovet i hvert enkelt rum, men temperaturen kan også reguleres manuelt.

Det kan blandt andet gøre det lidt nemmere at invitere vennerne til en spontan hyggeaften i garagen.

”Via app’en kan jeg fra arbejdet tænde for varmen, hvis vi vil holde et arrangement i garagen samme aftenen,” fortæller Gustav Tipsmark. 

© Bosch EasyControl

EasyControl fra Bosch kan forbindes til din smartphone, så du nemt, hurtigt og fleksibelt kan styre varmen i dit hjem via en app. Udover at EasyControl husker dine rutiner, gør den det også muligt at regulere temperaturen i de forskellige rum, og den kan automatisk sænke energiforbruget, når du ikke er hjemme. Smart og energibesparende og i et elegant, enkelt design.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...