© bilmagasinet.dk

Danskerne passer på deres biler

Biler er hundedyre i Danmark, og derfor betaler det sig at passe på bilen, viser undersøgelse

1. august 2013 af Jan Lang

Langt de fleste danskere passer ekstra godt på deres biler. Det er det soleklare resultat af en ny undersøgelse, hvor BilBasen og analyseinstituttet YouGov har spurgt godt 1.100 danskerne, i hvilken grad de overholder bilens syn, og hvor vigtigt det er for dem at vedligeholde bilen.

Faktisk er det så vigtigt for danskerne med en velholdt bil, at 89 procent svarer, at de altid overholder bilens foreskrifter i forhold til service, og herunder gør 74 procent det endda herudover i høj eller meget høj grad.

”Vi har tidligere konstateret, at danskerne fokuserer meget på bilen som en tung økonomisk post på budgettet. Man vil gerne spare penge i det daglige bilhold, men uden at give afkald på sikkerheden. Derfor prioriterer størstedelen af bilejerne at bilen er velholdt bil og passer dens eftersyn,” forklarer Jan Lang, der er markedsanalytiker for BilBasen.

Han tilføjer, at stort set lige så mange danskere er flittige til at vedligeholde bilen udover planlagte og de anbefalede servicebesøg på værkstedet.

”Undersøgelsen viser, at 87 procent af danskerne får efterset og vedligeholdt bilen jævnligt og meget mere end anbefalingerne, og det er sund fornuft, hvis man vil spare på udgifterne til reparationer og ønsker, at bilen skal holde i det lange løb,” forsikrer Jan Lang og fortsætter:

”Men vi kan til gengæld også se, at de unge mellem 18 og 29 år slækker mere på at vedligeholde bilen end andre. Her mener 14 procent, at det direkte ikke er vigtigt at få efterset bilen udover det, som, og det kan bund og grund forklares med, at de unges begrænsede økonomi får dem til at udskyde eftersynene.”

Dyrt at forsømme service
Ifølge FDM kan det være en ret bekostelig affære ikke at vedligeholde bilen. Bliver bilen ikke efterset ifølge serviceforskrifterne og får repareret de skader som løbende opstår, så udvikler skader sig hurtigt til langt dyrere reparationer.

”Som bilejer er man selv forpligtet til, at bilens serviceintervaller bliver overholdt, og det vil være dumt at lade være. Udover større værkstedsregninger kommer bilen hurtigt til at tabe ekstra meget i værdi, og i værste fald risikerer man at ødelægge bilen eller ikke at kunne sælge den,” siger Jan Lang.

Fakta

* Vedligeholder bilen i forhold til serviceforeskrifter: 89 procent
* Vedligeholder generelt bilen udover foreskrevne eftersyn: 87 procent
* Vedligeholder bilen udover serviceforeskrifterne i høj/meget høj grad: 74 procent
* Vedligeholder ikke/slet ikke bilen udover planlagte og påbudte eftersyn: 14 procent (unge mellem 18-29 år)

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1114 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, som ikke bor hjemme hos sine forældre (eller én af dem) i perioden 8.-13. maj 2013.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...