© Applus Bilsyn

Bilsyn: Du kører bare ind i synshallen

Bøden for at udeblive fra et bilsyn er netop sat op til 2.000 kr. - spar dem, og få synet overstået

11. maj 2011 af Bil Magasinet

Hundredvis af bilejere dukker hvert år for sent op til deres bilsyn. Med de nye regler risikerer de nu en bøde på 2.000 kr. for at komme for sent samt krav om at indlevere nummerpladerne hos SKAT.

Hos Applus+ Bilsyn, der hvert år foretager ca. 500.000 bilsyn, hører man mange forklaringer på, hvorfor bilejerne afleverer deres bil for sent til bilsyn. Oftest frygter de, at køretøjet vil dumpe til synet. Derfor sender mange først bilen en tur forbi værkstedet for at få den repareret, inden den skal hen i synshallen.

Book synstid og besøg bilsynshallen først
”I virkeligheden ville det være en bedre idé, hvis de først bookede en synstid, tog bilen til bilsyn og anvendte rapporten herfra til at fortælle værkstedet, hvad der skal repareres. Så har man et godt overblik over, hvor der er fejl på bilen, og hvad der skal udbedres. Selvom man har fejl på bilen og kører til bilsyn først, har man stadig tid til bagefter at få bilen repareret,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, som fortsætter:

”Selvfølgelig kan det medføre et omsyn; men det er stadig småpenge i sammenligning med bødekrav og krav om aflevering af pladerne”

Papirer ikke nødvendigt
Andre bliver væk, fordi de ikke kan finde deres registreringspapirer - men dem behøver man slet ikke.

”Som bilejer risikerer man hverken at få klippet nummerpladerne eller rende ind i en bøde nede i synshallen, selvom fristen for synet er overskredet. Dokumentation på bilen er heller ikke et krav,” siger Per V. Rasmussen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...