Bilejere kan spare milliarder på reparationer

Værkstedsportalen Autobutler garanterer at skaffe de billigste værkstedstimer og reparationspriser

8. november 2013 af Bil Magasinet

Der er konkrete besparelser at hente ved at lægge sin værkstedsopgave i udbud på en online-tjeneste. 65.000 danskere har benyttet tjenesten Autobutler siden den blev grundlagt.

En aktuel beregning viser, at hver enkelt af de bilejere, der har gennemført en værkstedsopgave gennem værkstedsportalen, i gennemsnit har sparet 796 kr. Der hvor beregningen bliver rigtig sjov, er, hvis man fremskriver den besparelse, bilisterne i gennemsnit har opnået til samtlige bilejere. I så fald ville danskerne kunne spare næsten 3,4 milliarder kroner om året på deres autoreparationer.

Foruden de store besparelser opnår bilejere også en større grad af gennemsigtighed, da man opfordres til at anmelde det stykke arbejde man har fået udført. Det er der rigtig mange, der gør, og derfor kan folk der er utrygge ved at skifte mekaniker med det samme se, om de værksteder der afsender bud via portalen, har udført et godt eller dårligt stykke arbejde.

Sådan er beregningen foretaget

1. Danmarks Statistik oplyser, at der er 2.237.000 personbiler i Danmark, der ifølge en undersøgelse hos Forbrugerstyrelsen i gennemsnit er på værksted 1,9 gange om året. Det giver 4.250.300 reparationer om året

2. Den gennemsnitlige besparelse en bilejer har opnået på autobutler.dk gennem de sidste tre år, er på 796 kr. Det er uanset type opgave - altså om det er skift af vinterdæk til få hundrede kroner eller udskiftning af en hel motor til mange tusinde kroner.

3. Den gennemsnitlige besparelse er udregnet ved at tage udgangspunkt i de tilbud, bilejeren har modtaget og herefter udregne differencen mellem det valgte tilbud og det dyreste.

4. Hvis alle danske bilejere sendte deres værkstedsopgaver i udbud via en værkstedsportal som autobutler.dk, ville de 2.237.000 personbiler tilsammen kunne skaffe deres ejere en besparelse på 3.383.238.800 kr. om året i reparationer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...