Mini Cooper

Spar op til 40 procent: Her kan du lease brugte biler til små priser

Hvis bilen ikke behøver være ny, kan du hos et lille dansk firma lease brugte biler – herunder mærker som Audi, BMW og Mini – på attraktive vilkår.

8. oktober 2016 af Esben Skrumsager

Der er fuld smæk på leasingmarkedet i Danmark. Med skarpe tilbud på nye biler i særligt mellemklassen er der hård kamp mellem blandt andre Ford Focus, Honda Civic og Peugeot 308, som alle tilbydes i omegnen af 3000 i månedlig ydelse.

Men nu blander en lille virksomhed fra Horsens sig for alvor i kampen om leasingkunderne, hvor det i stedet for 308 og Astra er 3-serie og Insignia, der leases ud for nogenlunde samme månedlige beløb.

Det lave prisniveau skyldes, at der er tale om biler, der allerede har været en tur på vejene som leasingmodel – ofte i enten Tyskland eller Spanien – men som hos BMC Leasing får en ekstra tur i manegen til en billigere pris. Det forklarer Jan Lorenzen, der er direktør i virksomheden.

- Der kan være mange penge at spare ved at lease en brugt bil frem for en ny. Umiddelbart vil jeg vurdere, at man kan spare omkring 30-40 procent på den månedlige ydelse og ligeledes ca. 40 procent på førstegangsydelsen, forklarer han.

Lige nu er det eksempelvis muligt at få fingrene i en BMW 318d Touring fra 2007 til 2.990,- eller en Mini Cooper fra 2004 til 1.990,- om måneden.

Audi og BMW parkeret

Til sammenligning koster en ny BMW 318d Touring mindst 5.095 om måneden, og førstegangsydelsen lyder på hele 35.000 kroner. Så der er altså mange penge at spare, hvis man ikke nødvendigvis vil have nyt. Og det tiltaler kunderne.

- En ny Honda Civic Tourer er da en fed moderne bil, men mange af vores kunder foretrækker eksempelvis at lease en lettere brugt BMW 3-serie Touring til samme pris i stedet for. Køreglæden er noget større i sådan en solid tysker, lyder det fra Jan Lorenzen med et grin.

Det er dog primært mikro- og minibiler som Fiat Panda, VW Up og Opel Karl, der er størst efterspørgsel på i den jyske virksomhed, hvor der hver måned ruller 100-125 leasingbiler ud over kantstenen.

FDM: “Det er meget interessant”

Hos bilejernes organisation, FDM, ser man meget positivt på konceptet fra Horsens, som adskiller sig fra de mere risiko-betonede løsninger som flexleasing.

- Flexleasing, altså finansiel leasing, kan være en risikabel løsning på grund af den ofte svage forbrugerbeskyttelse, men den operationelle leasing, som der er tale om i dette tilfælde, er langt mere interessant, lyder det fra Lennart Fogh, der er advokat hos FDM.

- Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at en ældre bil statistisk set skal oftere på værksted. Men hvis man sørger for at holde sig til tryghedsaftaler som fx den såkaldte FDM Privatleasingaftale, hvor man er sikret al løbende vedligehold, og at man ikke indestår for restværdien, så kan operationel brugt-leasing være en udmærket måde at have bil på, mener Lennart Fogh fra FDM.

Fleksible vilkår i fokus

Foruden prisen er det i høj grad en række fleksible vilkår, der har gjort konceptet hos BMC Leasing populært hos de danske bilister.

- Allerede efter tre måneder kan man opsige aftalen. Det koster blot en måneds leasingydelse, og det vil sige, at vores koncept også egner sig rigtig godt til personer, der ikke kender tidshorisonten for deres bilbehov, men som gerne vil have en bil her og nu uden at risikere at miste en masse penge, siger Jan Lorenzen.

Interessen for de brugte leasingbiler har været støt stigende de senere år. For tre år siden havde virksomheden 700 biler i flåden, men nu har man over 2000 biler, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

Den østjyske virksomhed blev sidste år kåret som Gazelle-virksomhed på grund af den store stigning i omsætningen, og det er ligeledes tilfældet i år, hvor omsætningen er steget fra 27 til 38,5 millioner kroner.

Priseksempler på leasing af brugte biler:

Alle eksemplerne har en løbetid på 36 måneder og en årlig kilometer-begrænsning på 20.000.

BMW 318d Touring

BMW 318d Touring

Brændstof: Diesel
Kml/l: 21,0
Hk: 143

Pris pr. måned: 2.990,-
Førstegangsydelse: 14.000,-

Citroën DS3

Citroën DS3

Brændstof: Diesel
Km/l: 27,8
Hk: 90

Pris pr. måned: 1.795,-
Førstegangsydelse: 7.900,-

Opel Insignia ST

Opel Insignia ST

Brændstof: Diesel
Km/l: 19,6
Hk: 160

Pris pr. måned: 2.990,-
Førstegangsydelse: 14.000,-

Mini One Cabrio

Mini One Cabrio

Brændstof: Benzin
Km/l: 1705
Hk: 98

Pris pr. måned: 2.990,-
Førstegangsydelse: 17.500,-

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...