© bilmagasinet.dk

Rasende travlt hos bilforhandlerne i weekenden

Melder om tredobling af salget i slutspurten før de nye regler

27. februar 2012 af Bil Magasinet

Ifølge Bil Magasinets kilde på Christiansborg vil regeringen allerede tirsdag morgen fremlægge et lovforslag, der sætter en stopper for billige leasingbiler.

"Den weekend vi lige er kommet ud af er den weekend i den danske bilhistorie, hvor der er solgt flest leasingbiler," siger direktør i Bilbranchen under Dansk Industri, Rene Tønder Nielsen, til Newspaq.

Rene Tønder Nielsen har indhentet tal fra en lang række af landets bilforhandlere, og hans beregninger viser, at salget i den forgangne uge blev næsten tredoblet. På en normal måned leases der cirka 5.600 leasingbiler. Men alene i den seneste uge er der leaset op til 4.000 biler.

"I de større byer som København og Aarhus har man oplevet et markant større salg. På landet har man oplevet en markant kundetilstrømning, men ikke så meget større salg," siger Rene Tønder Nielsen.

Praksis er, at et lovforslag godt kan være gældende fra det øjeblik, det bliver fremsat i Folketinget. Om det så også er gældende fra samme klokkeslæt, som det bliver fremlagt, har SKAT ikke overblik over lige nu, men vi vender tilbage med en opdatering senere i dag.

Til gengæld lovgiver man traditionelt ikke bagud, hvorfor allerede indgåede leasingkontrakter ikke skal laves om på grund af de nye regler.

Tegner du en leasingkontrakt på en ny bil i dag, er det datoen for underskriften, der gælder. Det har ingen betydning, om du for eksempel først får bilen leveret 1. juni, så der er stadig muligheder for at få en billig leasingbil. Men kun i dag!

Læs Skatteministeriets notat bag lovforslaget

Skatteordfører i SF, Jonas Dahl, forstår godt, at danskerne nu presser speederen i bund og sikrer sig en leasingbil.

"Jeg synes ikke, at man kan fortænke danskerne i at benytte sig af muligheden, før hullet lukkes," siger han.

Han erkender, at statskassen mister penge lige nu, når danskerne går leasing-amok, men på sigt vil pengene styrke statsfinanserne.

"Lovforslaget kommer meget snart og det er gældende fra den dag det fremsættes. Men det er klart, at vi ikke kan lovgive med tilbagevirkende kraft," siger skatteordføreren til Newspaq.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...