© bilmagasinet.dk

Prognose: Hver anden nye bil vil blive privatleaset

I 2020 står privatleasing for halvdelen af nybilsalget, vurderer Danmarks største leasingselskab

12. maj 2010 af Steen Bachmann

 

I 2009 kravlede privatleasings andel af de nye biler over de 10 pct., men det kommer til at gå meget stærkere de kommende år, vurderer Nordania Leasing, der er landets største leasingseslskab.

”I modsætning til for et par år siden udbyder langt de fleste leasingselskaber og bilforhandlere nu også privatleasing. Den skærpede konkurrence betyder, at markedet bugner af tilbud. Flere og flere ved, at man ikke behøver at bekymre sig om værkstedsregninger og store økonomiske tab i forbindelse med salg af bilen, som rygterne ellers siger,” siger Henrik Bech-Hansen, adm. direktør i Nordania Leasing og formand for brancheorganisationen Finans og Leasing.

12 pct. af nye biler er privatleasede
Mens langt størstedelen af bilparken er privatleaset i lande som England og Tyskland, er det i dag kun godt 12 pct. af alle nyindregistrerede biler i Danmark, der er privatleasede.

”Det tog danskerne 10 år at tage e-handelen til sig, fordi sikkerheden og gennemsigtigheden ikke var ordentligt på plads fra start. Den erfaring har vi taget til os, og har lavet en standardiseret leasingkontrakt, som er gennemgået af såvel FDM som Forbrugerombudsmanden, inden vi overhovedet lancerede privatleasing”, siger Henrik Bech-Hansen, der mener, at danskernes forbehold over for mulige faldgruber ved privatleasing er aftagende.

”Situationen er den samme i leasingbranchen som i andre brancher - brodne kar kan vi desværre nok ikke helt komme uden om. For mig at se har såvel vores egen kommunikationsindsats som pressens fokus på privatleasing dog bidraget positivt til at bevidstgøre danskerne om, hvad de skal være opmærksomme på, når de privatleaser deres nye bil. Det vil få markant flere til at privatlease i de kommende år.”

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...