Mercedes og Audi: Få en ny bil hvert halve år til fast pris

Sæsonleasing er ganske enkelt: Kør et halvt år i en ny bil, og skift så til en anden ny model. Prisen er fast.

17. januar 2017 af Steen Bachmann


Det vælter frem med nye leasingtilbud. De etablerede bilimportører er med på trenden, og senest tilbyder både Mercedes-Benz og Audi sæsonleasing af nye modeller. Vi hører her, hvordan det foregår og hvad det koster.

Mercedes tilbyder korttidsleasing af ny Mercedes. Man binder sig til en leasingperiode på 12 måneder fordelt på to biler. For eksempel en cabriolet i sommerhalvåret og en SUV i vinterhalvåret.

Hvordan adskiller det sig fra traditionel langtidsleje?

“Hos Hessel Hire får kunden en eksklusiv forhandleroplevelse med gennemgang af bilen i det omfang, han eller hun ønsker. Det sker i en af vores 14 autoriserede Mercedes-Benz-personvognsafdelinger. Ved traditionel billeje udleveres blot en nøgle på en udlejningsdestination,” siger Christian Lind, afdelingsleder i Hessel Hire.

Er det mest egnet til velhavere?

“Nej, vi har kunder, som kører A-klasse til ca. 5.000 kr. inkl. moms pr. måned.”

Hvad skal du have for seks måneders leje af en E 220 d T (den nye model) og seks måneders C-klasse Cabriolet med automatgear inkl. alle udgifter?

“Det vil koste 11.120 kr. inkl. moms pr. måned i 12 måneder. For det får du en E 220 T d Business 9G-Tronic med 194 hk, Avantgarde-pakke ude og inde, navi, automatisk parkering, intelligente LED-lygter med mere. Cabrioen bliver en C 200 Cabriolet 9G-Tronic med 184 hk, LED-lygter med mere. ”

Har du et godt tilbud?

“Ja, som alternativt eksempel kan jeg nævne, at vi netop har indgået en aftale med en kunde, som skal køre A 180 d i vinterhalvåret og har valgt en C 200 Cabriolet til sommerhalvåret. Det koster 8120 kr. inklusive moms pr. måned i 12 måneder.”

Audi om vinteren, Ducati om sommeren

Hos Audi kalder man det tilsvarende tilbud for Audi select. Her kan man for en periode på 12 måneder vælge to Audi personbiler, som man har i seks måneder ad gangen. Det hele foregår online og er inklusive forsikring, ejerafgift, vejhjælp og vinterdæk. 

Konceptet har kørt som pilotprojekt på det tyske marked, og Danmark er det andet land i verden, som indfører det.

"For Semler Gruppen, som Audi Danmark er en del af, er det vigtigt at markere, at vi har fokus på den digitale tidsalder og løbende tilpasser os kundernes adfærd. Semler importerer også Ducati motorcykler, så fra foråret 2017 kan man også vælge at tilføje en Ducati til leasingaftalen,” siger Lars Kornelius, direktør for Audi Danmark.

Kan man bestille online?

“Vores kunder er travle mennesker, der omfavner det at leve i en digital tidsalder. Så ja, når man har fundet ud af, hvilke to biler man ønsker, klikker man blot “bestil”. Efter ca. tre uger kan man så hente sin bil hos en af de otte danske Audi-forhandlere. Her får man en grundig gennemgang af bilen.”

Hvem er det rettet mod?

“Hos Audi ser vi det både som et skridt mod fremtidig mobilitet og en mulighed for kunden for at prøve spændende biler i en kort periode, uden risiko, men med masser af oplevelser og køreglæde. Så faktisk kan man prøve nogle biler, som man måske ellers ikke ville købe eller lease. Audi Select indeholder modeller fra Audi A3 Cabriolet og opefter, og de er alle med automatgear, relativt store motorer og højt udstyrsniveau.”

Kan du give et priseksempel?

“En af vore første kunder tegnede en aftale på en Audi A6 allroad i de første seks måneder og en Audi Q5 i de efterfølgende til en pris på 12.500 kr. alt inklusive pr. måned i 12 måneder. Men hvis man tager en Audi A4 nu og skifter til en A3 Cabriolet til foråret, så starter priserne ved 8.000 kr. pr. måned i 12 måneder. På audi.dk/select kan man selv sammensætte et tilbud.”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...