Må du køre på bilferie i en leaset bil?

Guide: Det skal du vide om bilferie i privatleaset bil

25. juni 2015 af Bil Magasinet

Danskerne er vilde med kør-selv-ferier, og i takt med stigningen på privatleasingmarkedet vil mange danskere i år tage en ny leaset bil med på ferie. Men hvordan er reglerne for det? Og hvordan er man dækket, hvis uheldet er ude på den tyske Autobahn?

”Når du privatleaser en bil, svarer det grundlæggende til, hvis det var din egen bil. Du må gerne tage din leasingbil med på bilferie, f.eks. til Toscana, men der er selvfølgelig også et par ting, man skal være opmærksom på,” siger Thomas Lindgren Mortensen, administrerende direktør i Alm. Brand Leasing.

Bilen med til Sydfrankrig


Man kan sagtens køre i en privatleaset bil sydpå, hvad enten turen går til et land inden eller uden for EU. Blot skal man sikre sig, at de kilometer man planlægger at køre i sin privatleasede bil – også i løbet af en ferie – er indregnet i leasingaftalen fra start.

”Der skal ofte mere end en enkelt tur sydpå til at ændre totalbilledet. Men hvis den leasede bil oprindeligt var tænkt som familiens sekundære bil, og man pludselig begynder at bruge den, hver gang man kører i sommerhus, tager en eller flere længere ture sydpå, og familiens voksne børn bruger den i alle weekender, så er det en god ide at tage fat i sin leasingrådgiver. Så kan vi justere og indregne det nye kørselsbehov i de resterende måneder af aftalen, så kunden slipper for en ekstraregning, når bilen afleveres.”

Hvis bilen går i stykker


Enhver leasingkontrakt indeholder vejhjælp, der dækker både i Danmark og resten af Europa. Det betyder, at der er hjælp at hente 24 timer i døgnet både i Danmark og i udlandet, hvis bilen pludseligt skulle gå i stå.

”Kort fortalt - så er der masser af hjælp at hente, når man privatleaser, så man som bilist ikke skal bekymre sig om at stå med en bil, der ikke vil starte, og utålmodige unger på bagsædet midt på den tyske Autobahn,” fortæller Thomas Lindgren Mortensen.

Må man låne en privatleaset bil ud til andre? 
Selvom en privatleaset bil altid vil være registreret under ét navn i en hustand, må bilen bruges af alle husstandens medlemmer. Flyver forældrene f.eks. på sommerferie i Grækenland og lader bilen stå derhjemme, er der altså intet til hinder for, at de voksne børn bruger den leasede bil i mellemtiden.  

Flytter det ældste barn i familien hjemmefra, og har man luft i budgettet til at hjælpe dem, så er det også helt i orden at lease en bil til sine børn. Man skal naturligvis blot sørge for, at bilforsikringen er indregistreret i barnets navn, så selvrisikoen og forsikringsaftalen er retvisende.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...