© bilmagasinet.dk

Juleudsalg af brugte firmabiler

Leasingselskaberne sender i tusindvis af aftjente biler ud på brugtbilmarkedet lige nu

19. december 2011 af Jan Lang/Autoupdate

Der er for tiden mulighed for at gøre et godt køb hos bilforhandlerne, hvis du er på udkig efter en brugt bil i firmabilsklasserne, der typisk er gode familiebiler. Årsagen er et tilbagevendende fænomen, som hvert år finder sted op til nytår, hvor leasingselskaberne sender i tusindvis af aftjente biler ud på brugtbilmarkedet. Det er især biler i firmabil- og MPV-klassen som bliver leveret tilbage til leasingselskaberne, der sælger dem videre til bilforhandlerne.

”Det er eftertragtede modeller, som i stort antal bliver sat til salg hos forhandlerne. Typisk er det stationcarmodeller med dieselmotor, og dét er biler, forbrugerne gerne vil købe,” siger Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

Hos Easyfleet kan man godt mærke, at forhandlerne har stor interesse i at sikre sig de eftertragtede biler, så de kan sælge dem videre til bilkøberne.

”Modeller som Ford Mondeo, Citroën C5, VW Passat og andre ganske almindelige firmabiler har vi nemt ved at sælge videre for tiden. Her er der ingen afmatning i efterspørgslen,” siger Peter Lorentzen, direktør hos Easyfleet. Han anslår, at 8.000 til 10.000 brugte biler kommer på markedet lige nu. Det antal understøttes af en rundspørge som BilBasen har foretaget hos de største leasingselskaber.

Faldende priser på eftertragtede varer
Det markant øgede udbud af brugte firmabiler presser priserne ned, viser en opgørelse som BilBasen har lavet. I de seneste fire uger er priserne på en brugt tre-fire år gammel Ford Mondeo faldet med 7,1 procent eller godt 13.200 kroner. Det samme er tilfældet med firmamodeller fra Opel, Honda og VW.

”Det vil nok være overraskende for nogen, men december er en højtid for bilforhandlerne, især fordi de får så mange brugte firmabiler ud i forretningerne, og det betyder, at de i øjeblikket sætter nogle meget konkurrencedygtige priser på bilerne,” siger Morten Heuing.

Puklen er væk på få uger
Det store udbud af velholdte firmabiler på brugtbilmarkedet er gode nyheder for de bilkøbere, der er på udkig efter en bil lige nu, og det handler om at være hurtig, for puklen er væk på kort tid.

”Sidste år forsvandt det store udbud på to måneder, og i midten af februar var markedet igen normalt, og sådan forventer jeg også, at det vil være i år og ind i 2012,” konstaterer Morten Heuing.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...