© bilmagasinet.dk

Flexleasing: Sådan sparer du på afgiften

Skal du have ny eller brugt bil i den dyrere ende, er der ingen vej uden om flexleasing

25. marts 2013 af Bil Magasinet

Så snart saltet er skyllet væk, kommer de første liebhaverbiler på vejene. Skal du være en af dem, der snart kan lufte en sportsvogn eller en roadster, skal du overveje flexleasing - i hvert fald hvis budgettet rækker til en brugt bil med en pris på danske plader den anden side af 500.000-600.000 kr.

Flexleasing - også kaldet periodeafgift - er en leasingform, hvor man i stedet for at betale hele registreringsafgiften betaler registreringsafgiften i månedlige rater. Tager du for eksempel en brugt Ferrari, kan du nøjes med at betale afgift i de måneder, du bruger bilen. Desuden slipper du for at binde et stort pengebeløb i afgifter.

I praksis kan du komme ud at køre i din nye bil samme dag, som du ser på den, og har forhandleren ikke den ønskede bil på lager, kan specialbutikker som Formula Automobile skaffe den på få dage. Du kan også selv skaffe en bil og lade leasingselskabet købe den af dig - de mange muligheder og forskellige leasingformer tager dog altid udgangspunkt i biler uden danske afgifter.

 

© bilmagasinet.dk

360 Modena venter på ny bruger
Hos Formula Automobile har de aktuelt en diskret sølvgrå (hvis man bruge dét udtryk om en Ferrari) 360 Modena fra 2001 med ratbetjent F1-gear, der venter på en ny ejer eller bruger. Motoren er en 3.6-liters V8'er med 400 hk, og selv om den er oppe i årene er det ikke noget, du mærker til i praksis: 0-100-tiden er 4,5 sek.

Lakeringen hedder Argento Nurburgring og her er sorte læderstole og røde bremsecalipre. Vil du have de 19" Novitech black alufælge på billedet med, kan merprisen på 35.000 kr. regnes ind i leasingydelsen.

Bilens pris er 399.000 kr. uden danske afgifter (taxfree).

Med en flexleasingkontrakt på seks måneder brug, seks måneders stilstand (vinteropbevaring kan aftales under indgåelse af kontrakten) og frit kilometertal ser regnestykket sådan ud:

Depositum (som du får igen efter kontraktens udløb): 68.034 kr.
Førstegangsydelse (udbetaling): 112.813 kr.
Månedlig ydelse: 7.661 kr.

Sådan virker det:

 

1) Du vælger og specificerer den ønskede bil

2) Leasingselskabet fremsender tilbud på leasing af bilen

3) Leasingkontrakt udfærdiges

4) Der indbetales sikkerhedsstillelse. Leasingtager stiller sikkerhed for:

• Depositum (15 % af bilens pris uden moms og afgift)

• Forventet afskrivning i leasingperioden

• Montering af satellitovervågning

• Kontraktoprettelse

5) Efter indbetaling af sikkerhedsstillelse behandles sagen hos SKAT, og bilen kan indregistreres.

 

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...