© bilmagasinet.dk

Flere biler, færre kroner

Sidste år var tæt på rekordår for registrering af nye biler, men statens indtægter faldt alligevel markant

31. marts 2011 af Mikkel Thomsager

I 2010 blev der registreret 154.000 nye biler. Det er kun 3.000 biler færre end 2006 som var det hidtil næstbedste år for salg af nye biler i Danmark. Det burde skæppe godt i statskassen, men det gør det ikke. Mens statens indtægter i 2006 var 24 milliarder kroner, så var indtægten i 2010 næsten halveret til 13 mia. kroner.

Det er FDM, der opregner de overraskende tal i deres seneste nyhedsbrev til medlemmerne, og FDM opregner også årsagerne, som angiveligt skyldes et sammenfald af flere omstændigheder.

Dels er andelen af små og dermed billigere biler langt større i 2010 end i 2006, dels er en langt større andel af bilerne solgt som leasingbiler. Det betyder både lavere salgspris og ofte en omlægning af afgiften fra engangsbetaling til månedlig betaling af registreringsafgiften. Endelig er andelen af demobiler, der får rabat på registreringsafgiften, større.

I forhold til leasingbiler med månedlig betaling vil indtægten formentlig øges de kommende år, men skal de øvrige forhold ændres, skal der ny lovgning til. Derfor må staten formentlig vænnes sig til den nye lavere indtægt fra bilerne.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...