Erhvervsleasing: Dét skal du være opmærksom på

Overvejer du at lease én eller flere biler til din virksomhed? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Dem indfører vi dig i her!

15. november 2022 af Annoncør

Det er populært at lease både nye og gamle biler, og der er et hav af forhandlere med gode tilbud på markedet. Men vidste du, at den mest populære type af billeasing er erhversleasing? Der er rigtig mange danskere, der benytter sig af denne muligheder.

Hvis du også overvejer at lave en leasingkontrakt på vegne af din virksomhed, skal du selvfølgelig have din baggrundsviden i orden. På den måde har du nemlig de bedste chancer for at komme i hus med en aftale, du bliver glad for - også på den lange bane.

Erhvervsleasing fra A til Z

Måske er du stødt på erhvervsleasing under betegnelser som “firmaleasing” eller “finansiel leasing”. Det er nemlig forskelligt, hvad servicen bliver kaldt, men du skal ikke blive forvirret - det betyder nemlig det samme.

Så hvad betyder det lige? Jo, erhvervsleasing er i al sin simplicitet leasing til en virksomhed. Du kan lease gamle såvel som nye biler til dit firma, og det kan være alt fra Mercedes-Benz Vito til en C-klasse stationcar. Du kan også lease én såvel som flere biler. Mulighederne er altså mange, og det er bilerne og forhandlerne også. 

Leasingkontrakt og omkostninger

Når du leaser til erhverv, udfylder du en leasingkontrakt. I denne kontrakt afholder virksomheden samtlige omkostninger til bilen. Det vil sige alt fra leasingydelsen til brændstoffet, forsikring, ejerafgifter og vedligehold.

Det kan også være, at bilen skal bruges privat af en medarbejder i virksomheden. Det kan sagtens lade sig gøre, og medarbejderen kan bruge bilen, som var det vedkommendes egen. Den kan altså bruges til arbejdsmæssige formål såvel som privat kørsel.

I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at det udløser en beskatning for brugeren, som beregnes ud fra bilens beskatningsgrundlag. Beskatningsgrundlaget varierer fra bil til bil, hvorfor du skal undersøge det enkeltstående tilfælde grundigt. Det beregnes blandt andet på baggrund af bilens udledning af CO2, samt hvorvidt bilen er ny eller gammel.

Lease din nye firmabil hos Ejner Hessel

Du kan med fordel lease din nye firmabil hos Ejner Hessel, som står klar med kyndig og professionel vejledning. Her kan du få rådgivning til alt fra bilvalg til økonomisk rentabilitet. Du kan blive klogere på dine muligheder og få hjælp til, hvad der giver mest mening i din konkrete situation. Din aftale bliver skræddersyet til netop dig, så du får en kontrakt, en bil og en økonomisk løsning, der passer til dit behov.

Hos Hessel er det også muligt at ændre leasingaftalerne undervejs. Firmaet står nemlig ikke bare for bilen, men også for finansiering, service og vedligehold. Det giver dig en meget fleksibel leasingaftale, som kan ændres efter behov. Det kan også give dig en økonomisk fordel, fordi Hessel står for det hele, og der ikke er noget, der skal uddelegeres.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...