© bilmagasinet.dk

Danskerne vælger leasing fra

Mens rekordmange danskere købte bil i 2012, forholder de fleste sig skeptiske til leasing

18. januar 2013 af Bil Magasinet

73 pct. af danskere, der er spurgt i en ny BilBasen-undersøgelse, svarer, at de ikke ønsker at lease deres bil. Det er stigning på 22 pct. i forhold til samme undersøgelse i 2011.

”Leasing har tydeligvis ikke vundet fodfæste herhjemme endnu. Men det betyder ikke, at man skal afskrive det som koncept. Der kan være rigtig mange fordele ved at lease bilen. Blandt andet er leasingtager sikret mod værditab, hvilket en almindelig bilkøber ikke er, ” fortæller administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing.

Ifølge salgschef for leasingselskabet Easyfleet, Peter Lorentzen, handler det i første omgang om at overveje de kørselsbehov, man har.

”Leasing er lig leje, hvor man betaler for brugsretten til en bil. Derfor er det væsentligt, at leasingaftalen modsvarer det behov, du har. Det betyder blandt andet, at du betaler for et bestemt antal km, som naturligvis er afgørende for bilens driftsomkostninger og værditab.”

Peter Lorentzen giver også et bud på, hvornår leasing er en fordel.

”Leasing er en god måde at have bil på, når man ønsker at kende sine omkostninger, udskifte sin bil jævnligt og slippe for overraskelser i form af store værkstedsregninger og et stort værditab, når bilen skal sælges. En tommelfingerregel er også, at jo dyrere en bil er, des mere fordelagtigt er det at lease den, fordi man slipper for de højere driftsomkostninger og det store værditab, siger Peter Lorentzen.

Vil gerne eje bilen
Ifølge undersøgelsen skyldes en stor del af skepsissen blandt danskerne, at de gerne vil eje deres bil frem for at lease. Her giver 38 pct. af de adspurgte det manglende ejerskab som direkte årsag til at fravælge leasing.

”Vores undersøgelse viser, at der er for mange uklarheder i reglerne omkring leasing for forbrugerne, og derfor er danskerne generelt påpasselige og utrygge ved at vælge leasing. Omvendt kan man argumentere for, at leasing netop burde skabe tryghed, når du blot betaler for brugsretten,” fortæller Morten Heuing.

Leasing er fremtiden
Trods leasings manglende fodfæste på det danske bilmarked, er Peter Lorenzen ikke i tvivl om, at leasing vil vinde indpas.

”Leasing er fremtidens måde at have bil på, da tendensen er at kende sine omkostninger, og ellers slippe for bekymringer - det ligger også i tråd med tendensen i udlandet og de forventninger, vi selv har til fremtidens bilmarked.” slutter Peter Lorentzen.

”Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, i august/september 2012.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...