Bil Magasinet Id.4 infotainment system skærm

Her er alt, du skal vide om Android Auto

Hvordan fungerer det trådløse Android Auto? Hvad er Android Auto overhovedet? Få svar på det og mere her!

23. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Hvad er Android Auto?

Android Auto er i grunden et program til din bils computerskærm, der lader dig bruge din Android-mobiltelefons funktioner på skærmen. Det køres fra mobiltelefonen enten trådløst eller igennem USB og tillader brugen af for eksempel Google Maps frem for bilens indbyggede navigation.

Fordelen er, at du kan bruge et mere personliggjort og genkendeligt system på tværs af flere biler. Derudover kan du bruge mobiltelefonens navigation på bilens skærm, også selv om bilen ikke er udstyret med navigation fra fabrikken.

Android Auto Bil Magasinet bluetooth forbindelse
Android Auto

har samme layout som en Android-tablet. I højre side af skærmen anbefaler Google Maps ruter til forskellige destinationer.

© Bil Magasinet

Hvorfor ikke bare bruge bluetooth?

Helt simpelt så har Bluetooth ikke mulighed for at cast'e telefonens indhold på samme måde som i Android Auto. Du kan muligvis afspille musik og andet lyd fra telefonen, men brugen er altså begrænset her. Derudover kan Android Auto også gøre brug af visse applikationer som er udviklet af tredjeparter, for eksempel Facebook Messenger eller Spotify.

Bid dog mærke i, at Android Auto IKKE projekterer din telefonskærm til bilens infotainmentsystem. Du kan altså ikke surfe internettet eller afspille en YouTube-video på bilens indbyggede skærm.

Android Auto Bil Magasinet bluetooth forbindelse
Skoda Enyaq

kan forbinde trådløst med min Android 11-opdaterede Samsung Galaxy.

© Bil Magasinet

Kan man bruge Android Auto trådløst?

Ja og nej. I 2020 opdaterede Android til systemversion 11, der blandt en lang liste af forbedringer også tillod trådløs forbindelse mellem bilen og telefonen. Det forsætter, at bilen er udstyret med et Wi-Fi-system, eftersom en normale Bluetooth-forbindelse ikke alene kan flytte nok data til at bruge Android Auto.

Vil du sikre dig, at Android Auto kan bruges trådløst, er det vigtigt at du spørger ind til det, inden du køber bilen. Derudover skal din mobiltelefon også være kompatibel. Enhver Android-telefon med Android 11 og 5,0 GHz-kompatibilitet vil fungere med trådløs Android Auto. Opfylder din bil eller mobil ikke kravene, kan du stadigvæk bruge Android Auto med kabel, hvis bilen er kompatibel med det.

Getty Images mobiltelefon android smartphone i bil forrude
Android Auto

er en løsning på at have mobilen hængende fra forruden som på billedet.

© Getty Images

Hvorfor så bruge kabel?

Der er argumenter for og imod det trådløse Android Auto, og selv om en håndholdt, ledningsfri betjening er at foretrække, så kommer det ikke uden en hage. Strømforbruget på mobilen stiger mærkbart når det trådløse system er tændt, og derfor kan det være nødvendigt at opbevare et USB-kabel i bilen under alle omstændigheder.

Under visse omstændigheder kan forbindelsen mellem skærm og telefon også være ustabil, og selvom det naturligvis ikke er en tiltænkt del af oplevelsen, kan problemet mitigeres ved brug af kabel.

FIAT Tipo infotainment system Apple CarPlay

Apple CarPlay, som her vises i en Fiat Tipo, har en skærm der ligner den fra iPhone-mobiler.

© FIAT

Findes der alternativer?

Android Auto er det eneste system, der tillader en lignende brug af mobilen igennem infotainment-systemet for Android-brugere. Apple-brugere har adgang til pendanten fra Apple, CarPlay. Her er brug af kabel aldrig forsat, men kan grundet strømforbrug alligevel blive nødvendig.

Er din bil ikke udstyret med et infotainmentsystem fra fabrikken, eller er det udstyrede infotainmentsystem ikke kompatibelt med Android Auto, kan du muligvis eftermontere et anlæg. Du kan bruge Googles egen guide til at finde ud af, hvilke biler eller enheder der er kompatible.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...