Åh nej: Det er blevet dyrere at tanke forkert

Prisen for at komme til at fylde benzin på en dieselbil er steget kraftigt gennem de seneste år, viser en frisk undersøgelse. Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

29. september 2018 af Bil Magasinet

Dieselmotorerne er blevet mere og mere avancerede de seneste år, og derfor kan det koste kassen, hvis du kommer til at tanke benzin på en dieselbil. 

Ifølge leasingselskabet ALD Automotive kan regningen for en reparation af en avanceret dieselmotor i værste fald løbe op i næsten 90.000 kroner. 

Opgørelsen fra ALD Automotive viser, at den dyreste reparation inklusive reservedele kostede 88.705,55 kr. 

"Bortset fra en totalskade findes der ikke mange udgifter ved en bil, der nu kan løbe højere op. Og til forskel fra totalskaden, så er der desværre ingen forsikring, der dækker her," siger Ulrik Weiss, der er teknisk chef hos ALD Automotive.

Bedre motorer koster dyrt

"I dag kan det løbe op i nærmest astronomiske summer, hvis man får startet motoren og benzinen kommer ind i de følsomme dele, der normalt får smørelse fra dieselolien,"  forklarer teknisk chef hos ALD Automotive, Ulrik Weiss.

Opgørelsen viser også, at den typiske regning ligger mellem 15.000 og 75.000 kroner. Hos ALD Automotive ligger antallet af fejltankninger nogenlunde konstant på to til tre om måneden. Meldinger fra branchen tyder på, at omkring 2.000-3.000 danskere hvert år tanker det forkerte brændstof på bilen.

Start ikke motoren

Det er altafgørende, at man ikke starter motoren, hvis man opdager, at man har tanket forkert. Falck og andre vejhjælpsfirmaer er specialister i at tømme og rense tanken og hurtigt få bilisterne videre. Her kommer udgiften sjældent over 1.500 kroner.

Har man hældt diesel på en benzinbil, er udgiften også til at overskue, da benzinmotoren er mindre avanceret.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har tanket forkert?

Hvis du opdager, du har tanket benzin på en dieselbil, skal du:

  • Undgå at starte motoren
  • Hvis du netop har startet motoren: Sluk med det samme
  • Hvis du er begyndt at køre: Hold straks ind til siden – pas på den øvrige trafik – og stop motoren
  • I alle tilfælde: Ring til Falck eller en anden autohjælp. De kan tømme og rense din tank. Har du ikke startet motoren er udgiften kun ca 1.000 -1.500 kroner, afhængigt af om du har abonnement. Har du startet motoren, skal bilen på værksted og motoren rensens. Regningen kan løbe op i adskillige tusinde kroner.

Hvis du har tanket diesel på din benzinbil:

  • Ring til Falck eller en anden autohjælp, som kan tømme og rense tanken. Uanset om du har startet motoren, løber udgiften sjældent op i mere end ca 1.000 -1.500 kroner, afhængigt af om du har abonnement.


HUSK:
Forsøg aldrig selv at tømme tanken. Det er forbundet med stor fare at håndtere benzin og diesel, og der er risiko for både brand og eksplosion.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...