Søren Juul Bil magasinet køb en brugt mercedes til 25000 kr.
© Søren Juul

6 gode tips, når du skal købe brugt bil

Det behøver ikke være svært at købe din brugte drømmebil, men der er mange fælder, du kan ende i. Her får du vores seks tips til ting, du skal huske at undersøge på en brugt bil.

24. oktober 2021 af Frederik Hauschildt

1 | Køber du af en privat eller en forhandler? Sidstnævnte er godt i forhold til, at du får en garanti med, hvis der skulle gå noget i stykker. Det kan dog også være rart at købe af en privat, da du så kan se den person i øjnene, der har købt og forhåbentlig passet på bilen. Det kan nogle gange være ligeså godt eller bedre end en brugtvognsgaranti.

mekaniker kigger i motorrummet på bil med tablet diagnosticering

2 | Tjek servicehistorikken grundigt. I servicebogen kan du se, om der er de stempler, der skal være ud for de forskellige typer af service. Er det et mærkeværksted, der har udført service, er det et stort plus. Selv om stempler fra uafhængige mærkespecialister også kan være helt fine.

bmw 135i cabriolet står ude foran synshal

Importerer du en bil fra udlandet, kan det være svært at slå pladen op. Undersøg dog alligevel, om en lignende tjeneste findes i det pågældende land.

© A. Hansen

3 | Nummerpladen kan du slå op på nettet og få nogle vigtige informationer. Du kan bl.a. se, synshistorikken. Her kan du spore om km-tallet stemmer overens med det, sælger oplyser, og du kan også se, hvad bilen evt. er dumpet på ved tidligere syn. Er den dumpet pga. rust, skal du være ekstra opmærksom.

Audi Coupe kører hurtigt med Steen Bachmann bag rattet

Alt afhængig af biltypen, bør en prøvetur også indebære hård kørsel - selvfølgelig på en omvarmet motor, i et lovligt miljø.

4 | Prøvekør bilen grundigt, og hold dig ikke tilbage. Hvis du køber en bil, skal du også have lov til at prøve varen af. Er du i tvivl, om du selv kan mærke om teknikken er tip top, så køb en mekaniker i en time til at gennemgå køretøjet. Det vil i ni ud af ti tilfælde godt kunne betale sig.

Peugeot 208 tager et sving med høj hastighed ved grafitti og copenhill

5 | Få den rigtige pris - og betal. Når du har pruttet bilens pris på plads, er det bare at betale og køre af sted. Køber du bil i Danmark kan du nemt overføre mellem banker uden større forsinkelser. Vil du være sikker, så hiv fat i din bank inden. Køber du bil i udlandet skal du lave en såkaldt straksoverførsel, som du skal have varslet dit pengeinstitut om inden.

Læs også: Regler for veteranbiler.

6 | Undersøg tingene inden du tager hjemmefra. Hvis du er usikker på, hvordan du skal gribe en brugtvogn an, så er det en smaddergod idé at sørge for, at du er velinformeret hjemmefra. Det drejer sig om at finde eventuelle normale fejl og dyre reparationer, inden du køber bilen.

Du kan erhverve dig et nummer af Brugte Drømmebiler til dette. Her er brugttest og dybdegående guides til 118 forskellige, sjove brugtbiler. Her er en tjekliste over de største problemer, og en beskrivelse af, hvordan du selv kan teste problemet. Her er også en lang række guides, præcis som denne, så du er godt klædt på til brugtbilernes jungle.

Køb Brugte Drømmebiler 2021 med rabat lige her!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...