Bilvask med vandslange

5 tips, der får din bil gennem vinteren

Det er ikke uden grund at mange bilentusiaster gemmer sit kæreste eje væk for vinteren – den er nemlig hård ved bilen. Her er fem tips til, hvordan din bil kommer gennem vinteren uden at lide at for meget overlast.

6. december 2017 af Bil Magasinet

1. Drop den dyreste bilvask
Det er vigtigt at få vasket snavs og salt væk fra bilen, så der ikke opstår rust og skader. Men det kan ikke betale sig at tage den dyreste vask i vaskehallen.

”Den dyreste vask vil ofte bare have et par ekstra tørringer og poleringer, og det er altså spild af penge i vinterperioden, hvor bilen alligevel hurtigt bliver beskidt igen af slud og vand,” forklarer Thomas Ruff fra LeasePlan Danmark, der er en af landets største leasingvirksomheder og administrerer mere end 26.000 biler på vegne af virksomheder og kommuner.

Han råder i stedet til at vælge det billigste program med undervognsvask. Så kan du spare op til halvdelen af prisen. Husk også at køre noget papir over viskerne efter vasken, da de ikke bliver helt rene i vasketunnelen.

2. Vask bilen oftere om vinteren
Det er generelt en god ide at vaske bilen mindst en gang om måneden i vinterperioden. Selvom bilen hurtigt bliver beskidt igen, så er det vigtigt at få fjernet gammelt snavs og salt, så bilen holdes i god stand. Det gør bilen mere sikker på vejene i de kolde og mørke måneder.

Vinterklar bil

3. Undgå den automatiske voks
Du bør holde dig fra vaskeprogrammerne med bilvoks, da laget sprøjtes ud så tyndt, at effekten stort set forsvinder.

”Voksen sætter sig både på vinduer og viskere, og det forringer udsynet og kan føre til farlige situationer. Det kan især være uheldigt om vinteren, hvor det er mørkt og sigtbarheden i forvejen er dårlig,” siger Thomas Ruff. Skal du give bilen voks, skal det foregå med håndkraft.

4. Husk kanter og lister
Den dyreste bilvask tager ofte dobbelt så lang tid som den billige. LeasePlans ekspert opfordrer i stedet til at bruge tiden, du sparer, på at fatte vand og børste og rengøre kanter og lister på døre og bagsmæk. Her sætter sig meget skidt og vejsalt om vinteren, som det er vigtigt at få væk. Og det tager blot nogle minutter.

5. Dæktryk og sprinklervæske er vigtigt
Når du alligevel er på tankstationen, så husk at bruge et par minutter på at tjekke trykket i dækkene. Ikke mindst for sikkerhedens skyld, da det rigtige dæktryk giver det bedste vejgreb på vinterens våde og glatte veje. Du skal også kunne fjerne salt og snavs fra forruden, så husk at tjekke sprinklervæsken, slutter Thomas Ruff.

Måske er du interesseret i...