3 brugte og fede SUV'er, der kan ruinere dig i værkstedsregninger

Vi føler os fristet af disse 3 lækre SUV'er, som alle koster omkring 200.000 kr. Men én ting er indkøbsprisen – noget andet er de faste udgifter samt service og vedligehold.

14. september 2020 af Redaktionen

3 brugte SUV'er til 220.000 kr. 

I sidste uge gennemgik vi 3 brugte bøllebiler, som alle havde over 500 hk, og et prisskilt på under 400.000 kr. I denne uge går vi en smule ned på hestekræfter, men til gengæld tager vi et stort skridt op både når det kommer til højde og plads. Alle tre SUV'er koster 220.000 kr. og er på hvide plader. 

Som altid laver vi denne artikel i samarbejde med Biltorvet.dk, hvor du kan finde flere tusinde brugte biler til salg. 

Porsche Cayenne Turbo 2005

1 | Porsche Cayenne Turbo 2005

Første firehjulede billede er en klassiker indenfor SUV-genren: Porsche Cayenne var bilen, som var med til at redde Porsche-mærket fra økonomisk ruin. Det var samtidig også den model, der bevidste for bilfolk verden over, at det faktisk godt kan lade sig gøre at udvikle en stor og velkørende SUV. 

Bilen til salg er endda Turbo-topmodellen med 450 hk. Den sælges til CVR-nummer, hvilket betyder, at forhandleren ikke er interesseret i at give dig nogen garanti. Og det gør han nok klogt i, for med 200.000 km på tælleren kan der opstå en hel del mekaniske problemer. 

Porsche Cayenne af første generation er en overraskende solid bil, men når der opstår problemer, er de hundedyre at fikse. Og det er ikke kun serviceudgifterne, der vil give dig søvnløse nætter. Porsche Cayenne Turbo er opgivet til at køre 6,3 km/l, hvilket lyder meget realistisk. Så du kommer hurtigt på fornavn med personerne bag kassen på den lokale tankstation. Oveni skal du også betale 14.220 kr. i årlige afgifter. Gisp!

Du kan se mere om den pågældende Porsche Cayenne Turbo, som pt. står til salg for 219.990 kr., ved at klikke dig videre til annoncen hér!

BMW X5 xDrive35d 2008

2 | BMW X5 xDrive35d 2008

Næste bil, vi kigger på i denne artikel, er måske den mest fornuftige, selv om den langtfra er gratis at have holdende i carporten. Bilen til salg er en BMW X5 fra 2008, hvilket betyder, at dette er anden generation af BMW X5. Det er en ufatteligt velkørende SUV, og i modsætning til Cayenne Turbo øverst, er X5'eren udstyret med en mere fornuftig dieselmotor under hjelmen.

En dieselmotor passer rigtig godt i de store SUV-karrosser, fordi du hellere vil have et stort moment ved lave omdrejninger end en høj effekt ved det røde felt. Og 35d-varianten er et brag af en motor. Rækkesekseren yder 286 hk og 580 Nm ved kun 1.750 o/min. 

Serviceomkostningerne til en BMW X5 er dog noget højere end til en tilsvarende 5-serie. X5'eren er stor og tung, og bl.a. derfor bruger den dæk og bremser hurtigt, og det løber op. Bilen til salg har ovenikøbet kørt 270.000 km, hvilket også betyder, at der kan komme dyre reparationer i nærmeste fremtid. Af samme grund sælges også denne bil engros – dvs. uden garanti. 

Du kan se mere om den pågældende BMW X5, som pt. står til salg for 219.900 kr., ved at klikke dig videre til annoncen hér!

3 | Range Rover 4,2 S/C 2005

Kongen af SUV-genren er uden tvivl Range Rover. Dette er bilen, der passer ligeså fint i en mudderpøl, som ude foran Hotel D'angleterre i København. Kabinen er fyldt med alt det læder og træ, du kan drømme om, og ved hjælp af en stribe knapper i midterkonsollen kan du styre bilens intelligente firehjulstræk, som kan overvinde stort set alle udfordringer i terræn. 

En Range Rover lyder som en solid bil, men virkeligheden er, at de kan lide af mange småfejl, og alene den normale service og vedligehold er nok til at få de fleste til at vende om på hælen. Og så er der også lige en anden ting. 

Bilen til salg er en 4,2 liters benziner med kompressor, der yder fuldfede 396 hk. Og med mulighed for at trække 3,5 ton på krogen kommer du aldrig til at mangle noget – ja, det skulle lige være penge, for du kommer til at blive flænset i brændstofudgifter og årlige afgifter: Range Rover 4,2 Supercharged er opgivet til at gå 6,3 km/l, hvilket giver en årlig ejerafgift på 14.220 kr. – præcis som Cayenne Turbo. 

Du kan se mere om den pågældende Range Rover, som pt. står til salg for 219.400 kr., ved at klikke dig videre til annoncen hér!

I samarbejde med Biltorvet.dk

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...