3 brugte Autobahn-konger vi ville elske at eje

Vi har været på brugtbiljagt for at finde 3 biler af ældre dato, som har det allerbedst i ydersporet på et stykke Autobahn med fri fart! Se bilerne i artiklen hér.

29. september 2020 af Redaktionen

I denne artikelserie, som vi laver i samarbejde med Biltorvet.dk, fokuserer vi på mange af de drømmebiler, der findes på brugtmarkedet. Denne gang har vi igen snævret søgningen gevaldigt ind, når vi har sat os for at finde tre nyklassikere, som har det allerbedst med at ligge i overhalingssporet på Autobahn. Bilerne behøver dog ikke være tyske af den grund. De skal bare have power nok til at komme op i nærheden af de magiske 300 km/t, og så skal de være af den støbning, som får hårene til at rejse sig på vores arme. 

1 | Lotus Omega

Første bil på vores liste er en af redaktionens all-time-favoritter. Det er den legendariske Lotus Omega, som der netop nu er et sjældent fint eksemplar af til salg af på Biltorvet.dk.

Lotus Omega blev til i et samarbejde mellem Opel og Lotus-fabrikken i 1990. Det var Opel, der stod for at levere selve skroget, men det var Lotus, der stod for at peppe teknikken gevaldigt op. Motoren startede som en 3-liters rækkesekser, men blev boret op til 3,6 liter og samtidig udstyret med to turboer fra Garrett. Herudover blev alt gennemgået og forbedret og et sæt natriumkølede ventiler blev monteret i topstykket – fordi sådan noget tekniknørderi bare er megafedt. Det hævede ydelsen til hele 377 hk, hvilket var banebrydende dengang. 

Det var faktisk først, da BMW i 1998 lancerede sin M5 E39 med V8-motor og 400 hk, at man for alvor fik en 4-dørs overmand til Lotus Omega. 

Topfarten på Lotus Omega er forresten 283 km/t, bare hvis du skulle være interesseret...

Du kan læse mere om Lotus Omega'en på billederne, som redaktionen allerede har inspiceret og kan sige god for. Den er pt. til salg for 700.000 kr. inkl. afgift. 

2 | Porsche 993 Turbo 

I 1995 blev den sidste luftkølede 911 Turbo præsenteret. Den fik den interne modelbetegnelse 993 Turbo, og det er et mesterværk af en bil. Den er udstyret med en 3,6-liters boxermotor som ved hjælp af to turboer yder 408 hk. Og max'er du den ud på et stykke Autobahn med fri fart kan du ramme 291 km/t, før kræfterne løber tør. 

Til at kunne genkende en 993 Turbo fra de mere "dødelige" 993-modeller er Turbo'en udstyret med brede skærme og en stor spoiler bagpå, som bl.a. rummer motorens ladeluftkøler. 

993'eren er den sidste af de luftkølede 911'ere, og specielt i Turbo-versionen er den i dag uhyre eftertragtet af samlere. 

Bilen vi her kigger på koster da også hele 1.350.000 kr. og det er endda uden afgift og moms. Læs mere på annoncen, der ligger på Biltorvet.dk lige hér!

3 | Ferrari F355

Ja ok, måske en Ferrari F355 hører mere hjemme på den italienske Autostrada, men problemet er jo, at der ikke er fri fart i Italien. Det er der i Tyskland (lidt endnu forhåbentligt...) og derfor vil F355'eren være en af de biler, vi allerhelst vil have med. Mest af alt på grund af den fabelagtige lyd fra V8'eren, når den krydser 8.000 o/min.

Faktisk rammer du 295 km/t, før Ferrari'en takker af, og det bør være mere end rigeligt, til at sende dig forrest i feltet – i hvert fald af de tre biler, vi har kigget på i dag. 

Bilen til salg er et ekstremt fint eksemplar, som visuelt hjælpes lidt på vej af den mørke Challenge-grill bagest. En anden vigtig detalje er, at den er udstyret med manuelt gear, hvilket er mere ønsket af samlere verden over en den sekventielle F1-gearkasse. 

De 79.000 km på tælleren bør ikke afskrække, selv om de i Ferrari-kredse alligevel er en del. 

Prisen ligger på 599.900 kr. uden afgift men inkl. moms. Du kan læse meget mere om bilen på Biltorvet.dk, som du kan komme videre til ved at klikke hér!

I samarbejde med Biltorvet.dk

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...