3 biler til under 200.000 kr, som vil få dig til at se stinkende rig ud

Med en nypris på omkring et par millioner kroner, skal disse 3 biler nok få dig til at se rig ud, uden du behøver betale en formue.

30. juli 2019 af Mathias Brandt

Det er lige før man får det dårligt, når man tænker på, hvor gigantiske afskrivninger disse store luksusbiler har taget i deres levetid. Flere har kostet omkring 2.000.000 kr fra ny. Nu kan de købes for en slik. Og for det utrænede øje, vil disse tre biler fremstå som milliondyre luksusbiler 

VW Phaeton

Tilbage 2002 overraskede Volkswagen alle, da de lancerede luksusbilen Phaeton. Idéen til projektet kom fra den daværende VW-boss Ferdinand Piëch.

Piëch ville skabe en konkurrent til Mercedes S-klasse, og han lavede derfor en liste med ti krav til sine ansatte, som bilen skulle opfylde. Ét af dem var, at VW Phaeton skulle kunne køre en hel dag med 300 km/t ved en udetemperatur på 50 grader samtidig med, at klimaanlægget holdt en kabinetemperatur på 22 grader... Jep, Ferdinand Piëch er ikke en helt normal chef.

Blev håndbygget

VW Phaeton blev håndbygget på VW-fabrikken i Dresden ved siden af Bentley-modeller. Den vildeste Phaeton var udstyret med en 6-liters W12-motor der til at starte med havde 420 hk og senere fik 450 hk. Men du kan roligt vælge den med denne 3-liters TDI-motor, som har masser af overskud til at trække denne luksusflyder. Nyprisen var ca. 1,4 mio. kroner. Dette er vel at mærke uden ekstraudstyr.

Se bilen her

Mercedes S-Klasse

Siden 50’erne har Mercedes-Benz’ fornemste sedan-modeller haft et S i modelbetegnelsen, men har du nogensinde spekuleret over, hvad det står for? Nå, ikke – men svaret er altså Sonderklasse, tysk for særklasse.

Det er jo et ord, der forpligter. Især fordi S-klassen er verdens mest solgte luksuskarrosse og i tidens løb har været fødselshjælper for nyskabelser som ABS-bremser, ESP-stabilitetssystem og diverse selvtænkende sikkerhedssystemer.

Stadig en afstressende oplevelse

Selvom denne S-Klasse er 20 år gammel byder den stadig overvældende ubesværethed og stressfri luksus. Kabinen er så stille som en læsesal, automatgearet skifter umærkeligt, og al anspændelse i din krop forsvinder i det øjeblik, du smækker døren bag dig. Og når du stiger ud efter en lang motorvejs-etape, er du friskere, end da du satte dig bag rattet.

Mercedes er nemlig ikke blevet fristet til at pode S-klassen med nogle upassende, sportslige gener. Dette er en rendyrket luksuslimousine. Tag en S500 som minimum. Her får du en slikeblød V8-motor med en afdæmpe og selvsikker lyd. Nyprisen var knap 1,8 millioner kroner da den forlod forhandleren i 1999. Nu kan du få et flot eksemplar for langt under 200.000 kr.

Se bilen her

Jaguar XJ8

Designet af Jaguar XJ trækker tråde tilbage til 1968, men konstruktionen i aluminium er moderne. Den fås med V6-motor og vil du hellere have en tyst V8’er, er der også mulighed for det med en 3,5-liters på 258 hk eller en 4,2-liters på 298 hk eller 395 hk med en stor og hvinende kompressor. XJ fås også med dieselmotor, og fælles for hele rækken er et yderst velfungerende 6-trins ZF-automat­gear.

Den kostede 1,4 mio. kr. fra ny og i dag kan du finde eksemplarer et godt stykke under 200.000 kr.

Ikke så dyr at holde kørende

Men det er langt mere interessant at undersøge, hvad sådan en skude koster at vedligeholde: En XJ skal til service for hver 16.000 km eller én gang om året. Et lille eftersyn koster 4.095 kr., mens et stort løber op i 6.585 kr. hos Jaguar i København. Der er ingen dyre efterregninger til bremser, for da bilen er forholdsvis let, holder skiver og klodser langt.

På motorvejen er XJ autoritær og støjsvag, men dét, der imponerer mest, er retningsstabiliteten ved meget høje hastigheder. Over 200 km/t fylder en samtidig S-klasse næsten to vejbaner og føles ubehageligt let i styretøjet. XJ styrer så roligt, at man er helt tryg.

Se bilen her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...