vw tourareg

3 biler med over 300 hk til under 150.000 kr.

Der er billige hestekræfter til salg i flere af de biler på denne liste, som Bil Magasinets redaktion er ret lune på

9. august 2019 af Mathias Brandt
volvo s80 v8

Volvo S80 med Yamaha V8-motor

Volvo S80 med V8-motor er en lidt særlig bil, fordi du finder samme samme motor i den britiske superbil Noble M600 - dog med turbo og andre lækkerier.

Køreoplevelsen er langt fra BMW-agil, og komfort og sport går ikke op i en højere enhed som i rivalen Audi A6. Men følelsen af, at bilen hele ­tiden har hånden knyttet om dig og dine passagerer, er unik. 

Den 4,4-liters V8’er, som er ­bygget af Yamaha og kendes fra Volvo XC90, ligger på tværs foran og brøler ­lystigt ved fuld gas, men dæmper sig, når fart og kurs er fundet. ­Geartronic-transmissionen er en anelse langsom – ikke i skiftene, men i måden at gennemskue din kørestil på. 

Retningsstabiliteten er i top, og med højlydt Frank Sinatra på Dynaudio-anlægget kan du køre rigtig, rigtig mange timer uden at blive træt. Grundprisen var 1,1 mio. kr. og med udstyr havnede den nemt på 1,5 mio. kr. Idag kan du finde et fornuftigt eksemplar for under 150.000 kr. 

Find din Volvo S80 her

vw touareg 5,0 TDI

Et kraftfuldt, men dyrt bekendskab

Verdenspressen blev taget på sengen, da VW lancerede deres Touareg med en 5,0-liters V10 TDI-motor. V10'eren er indiskutabelt en perle, men et højt brændstofforbrug og avanceret elektronik er knap så charmerende. Fabriksopgivelserne melder om 8,2 km/l, men med 750 Nm til rådighed er 6-7 km/l mere realistisk.

Det er ingen hemmelighed, at flere ældre V10’ere har været på liften med problemer i turboladerne, som melder fejlkoder med udskiftning til følge.

Kombinationen af 2,5 ton og 750 Nm giver appetit på dæk og bremser. Almindelig kørsel giver afskrubbede fordæk allerede efter 10.000-12.000 km, hvilket dog også kan skyldes forhjul ude af justering. 313 dieselheste betyder samtidig nedslidte bremser ved 50.000 km.

Ejerskab af en Touareg V10 TDI handler altså om grundig research inden køb, men i lige så høj grad om et tykt totaløkonomibudget med plads til uforudsete reparationer, løbende vedligehold samt brændstofforbrug. Kan disse tre ting holdes i kort snor, er V10’eren en helt igennem unik oplevelse. 

Er du tvivl, så hold dig langt væk.

Find din VW Touareg V10 her

mercedes cls 500

15 år gammel supermodel 

Da Mercedes lancerede CLS tilbage i 2004 faldt folk i svime, men det mest imponerende er næsten, hvor flot den stadig er efter 15 år. De svungne forlygter, den karakteristiske coupé-profil og den flotte tyske bagdel holder stadig. 

Den findes i flere forskellige motorvarianter, men vælger du en CLS 500, er den udstyret med en silkeblød V8’er, der yder 306 hk. Nyprisen tilbage i 2004 var over 1,4 millioner kroner! Nu kan den købes fra under 10 pct af prisen.

Mercedes-Benz CLS er baseret på E-klasse W211. Den har samme akselafstand, men er ni cm længere og fem cm bredere og lavere. Man sidder to cm lavere foran, næsten ni cm lavere i bag, og der er fire cm lavere til loftet.

Den blev sat i verden for at appellere til de, der normalt shopper 4-dørs bil hos Maserati, BMW og Jaguar, men ikke kunne se sig i en E-klasse. CLS virker eksklusiv og er solidt samlet fra loft til gulv.

Når du lukker døren, er det som at tage plads i et lydtæt kammer. Vip med speederen, og den store V8’er skyder bilen frem i selvsikker stil.

Find en Mercedes-Benz CLS her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...