Ford C-Max Årets Brugtbil 2017
2010 Ford C-Max

Vinderen er fundet: Ford C-Max er Årets Brugtbil 2017

Den rummelige Ford scorer den mest suveræne sejr nogensinde i kåringen foran Nissan Qashqai og Skoda Octavia.

29. marts 2017 af Steen Bachmann


Den uafhængige jury bag Årets Brugtbil 2017 har fundet en vinder. Det bedste brugtkøb lige nu er Ford C-Max og Grand C-Max i årgangene 2010 til 2014. Med 11 førstepladser og samlet 240 point er Ford C-Max den mest suveræne vinder nogensinde.

Det er anden generation af Ford C-Max og Grand C-Max, der er vinder Årets Brugtbil. Modellen blev Årets nye Bil i Danmark 2011, og seks år senere er den altså Årets Brugtbil. Fra ny oplyser Ford, at der er solgt godt 9.000 eksemplarer i Danmark. C-Max er bygget på platformen af Focus-modellen og er en populær model på brugtbilmarkedet med et udbud på Bilbasen på godt 275 biler.

Ford C-Max

Stjernerating 1-5 fra Bilbasens brugere (63 anmeldelser): 4,5.

Reservedelsprisindekset er 98 for en 1,6 TDCI Titanium

Serviceprisindekset er på 95 for en 1,6 TDCI Titanium.

TCO (3 års ejerskab/60.000 km) for: Ford C-Max 1,6 TDCi 115 Trend 5d, årgang 2014, 59.000 km, salgspris: 179.900 kr. TCO: 1,82 kr/km.

Afskrivningsprocent på tre års ejerskab af en 2014 1,6 TDCi Trend 5d til en pris på 182.900 kroner: 38%

Brugtpriserne

Billigste model til salg er en 1,6 TDCI Trend Collection 5d til 72.900 kroner for en bil, der har kørt 156.000 km (det er faktisk et godt køb). Dyreste model er en 239.800 kroner for en Grand C-Max 2,0 TDCI 163 med Titanium-udstyr, syv sæder og 79.000 km.

Omkring 20 procent af modellerne er udstyret med benzinmotor, og de er mere efterspurgte og søgte end dieselmodellerne. Fra Bilbasens brugere er der anmærkninger på de tidlige udgaver af modelgenerationens dieselmotorer, men ellers får C-Max fine brugerkommentarer generelt, især i forhold til service og driftsøkonomi.

Det siger juryen om Ford C-Max

Karl-Ove Pedersen, Dansk Brugtvognshandler Forening (DBFU):

"Jeg vælger at give Ford C-Max 15, da helhedsindtrykket fortæller om en rummelig, gedigen og arbejdsom bil. En bil som vore medlemmer betragter som en god vare at have i butikken og som ikke har nogen generelle fejl, hvorfor reklamationer er sjældne. På den negative side er et lidt gammeldags interiør."

Martin Gregersen, Applus Bilsyn:

"Ford C-Max er en velbygget, driftssikker og rummelig MPW med gode køreegenskaber og en fornuftig driftsøkonomi. Bilen klare sig generelt godt ved syn og tests og er derfor vores bud på Årets Brugtbil 2017."

Ebbe Sommerlund, Motorjournalisten og Bilbasen Blog:

"Ford C-Max er min favorit blandt finalisterne, fordi den leverer høj pålidelighed og stærke motorer pakket ind i praktiske karosserier. Samtidig giver C-Max chaufføren smil på læben, når vejen snor sig. Det er en vinderopskrift.

2010 Ford C-Max, interiør
2010 Ford C-Max

Niels Friis, Ekstra Bladet Biler:

"For mig står Ford'en som en komplet pakke. Høj stjernerating fra Bilbasens brugere, fornuftigt reservedelsprisindeks og tilfredshed med især service og driftsøkonomi trækker op. Når man så kombinerer det med meget dynamiske køreegenskaber i en bil, der egentlig ikke ligner én, der burde køre så godt, som den gør, så har man en vinder-formular. C-Max er både til hverdagens praktikalitetshensyn og til søndagsturens frie fornøjelser."

Flemming Haslund, Motormagasinet:

"15 point til Ford C-Max fordi den bil mere end nogle af de andre forener de to størrelser stor anvendelighed og stor køreglæde. Fords biler er kendte og anerkendte for at køre godt, for nu at bruge et ”bredt” ord – på én gang sporty, komfortable og sikre køreegenskaber. Og det gælder også min favorit."

2010 Ford C-Max, bagsæder
2010 Ford C-Max

Jørgen Jørgensen, seniortekniker, FDM:

"I FDMs rådgivning oplever vi en stigende interesse for brugte familiebiler i den lidt større klasse, hvor der er behov for god plads både på bagsædet og i bagagerummet. Her rammer årets bil fra 2011 rigtig, med et koncept der stadig holder. En rigtig folkeflytter som FDM kaldte bilen dengang.

Teknisk har bilen ikke budt de store udfordringer hos FDMs teknikkere, og der er motorvarianter for enhver smag. Det var også hos Ford at man begynde at vise nye veje med små 3 cylindrede motorer på 1,0 liter til store biler, til manges forundring og bekymring. En kombination som har vist sig absolut brugbar.

Hvis man er til automatgear, og vælger en variant med Fords Power-Shiftgear bliver man rigtig godt kørende i en brugt bil."

Christian Schacht, Jyllands-Posten:

"C-Max er en moderne konstruktion med høj sikkerhed, fremragende køreegenskaber og god komfort. Samtidig er der rimelig med plads, og med Grand C-Max er der endda helt op til syv sæder. At priserne er rimelige og mekanikken forholdsvis fejlfri tæller også højt. Personligt ville jeg gå efter en 1,0- eller 1,6 benzinmotorerne med turbo.

Karsten Lemche, FDM Motor:

"Ford C-Max er det p.t. mest interessante brugtbilskøb. Du får en fleksibelt indrettet familiebil, der har god plads til hele familien til en meget attraktiv pris. Samtidig har C-Max vist sig at have meget få fejl i FDMs brugtbilstests. Velkørende, veludstyret og med et bredt udvalg af velfungerende benzin- og dieselmotorer." 

2010 Ford C-Max, bagfra
2010 Ford C-Max

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...