Topløs pickup: Her er endnu en biltype, du ikke vidste, du savnede

Amerikanerne har altid en ny slags biler i ærmet. Nu kommer Double Cap Pick Up Convertible.

7. februar 2017 af Philip Larsen

Amerikanerne er verdensmestre i biltyper, du ikke vidste, du havde brug for. Det gælder ikke mindst inden for pickup-typen.

Ford F150 er stadig den mest solgte pickup i USA. Alene i 2015 blev der solgte 780.354 Ford F-series, som dog også dækker over større modeller i F-series.

Måske af samme grund har amerikanerne gennem tiderne stået bag flere særegne pickup-typer. Eksempelvis luksus-pickup'en. Som Chevrolet El Camino, der var en storsælger i USA fra 1959 til 1987 eller sidestykket fra Ford kaldet Ranchero, der var i produktion fra 1957 til 1979, eller i den kuriøse Cadillac-modeller Mirage og Caribou. Af sidstnævnte er der faktisk en til salg i Danmark i øjeblikket. Se den her.

Denne Cadillac Caribou er til salg hos Copehangen Classic Garage til 168.000 kr.
Denne Cadillac Caribou er til salg hos Copehangen Classic Garage til 168.000 kr.

I den kuriøse ende af pickup-skalaen er også Chevrolet SSR fra 2003. En klassisk pickup men med fast foldetag. Et koncept som ikke er set siden, og modellen blev da også en begrænset succes med i alt 24.000 producerede fra 2003 til 2006. Nogle få stykker fandt vej til Danmark.

Chevrolet SSR bygger teknisk set på en Chevrolet TrailBlazer
Chevrolet SSR bygger teknisk set på en Chevrolet TrailBlazer

Nu er amerikanerne så klar med endnu en pickup-type, nemlig en Ford F-150 Double Cap som cabriolet. Det er karrosseri-firmaet Newport Convertible, der har udviklet og bygget bilen, som er udstyret med et blødt foldetag. 

Firmaet, der er klar til at lave en cabriolet-version af næste en hvilket som helst bil, reklamerer ikke med modellen endnu, men har dog lagt en video på Youtube. Se den øverst i artiklen. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...