Ford Fiesta
© bilmagasinet.dk

Test og vind med Ford

Prøvekør den nye Ford Fiesta og vind weekendophold. Vi trykker vindertesten i bladet

14. september 2009 af Steen Bachmann

Test den nye Ford Fiesta og få chancen for at vinde et weekendophold for to personer og muligheden for at få din test trykt i Bil Magasinet.

Sådan gør du

1. Book en tid til at prøvekøre Fiesta hos din lokale Ford-forhandler.
2. Skriv en test. Se betingelser nederst på denne side.
3. Mail den til Bil Magasinet.

 

1. præmie

Din egen test trykt i Bil Magasinet +

Ophold for 2 personer på Helnan Marselis Hotel i Århus inkl. 1 overnatning i dobbeltværelse, lækker 3-retters menu i Restaurant Marselis (ekskl. drikkevarer) og stor morgenbuffet.


2-25. præmie

Årets Biler 2010

Bil Magasinets egen årbog med alle de nye biler.


10 tip til at skrive den gode biltest

Det er ikke svært at skrive en kort og informativ anmeldelse af en bil, hvis du følger 10 enkle tips:

1. Besvar hv-spørgsmål
Hv
ad er det for en bil, hvilken motor, hvor mange døre, hvilket udstyr? Du bestemmer selv hvor og hvordan svarene optræder i artiklen.
TIP Begynd med at skrive svarene på hv-spørgsmålene. På den måde undgår du at stirre dig blind på et blankt stykke papir, og er allerede godt i gang med testen.

2. Første indtryk
Skriv det første, der faldt dig ind, da du så den nye Fiesta første gang, eller da du åbnede døren og satte dig ind første gang. Det er ikke sikkert, at det skal med i den endelige artikel, men første indtryk fortæller ofte en hel del.

3. Beskriv kabinen
Kig dig omkring, pil ved alting, hiv i alle knapper og håndtag, skyd sædet frem og tilbage, prøv at sidde på bagsædet. Skriv løs! Det er ikke sikkert, at du har plads til alle detaljer, men det er nemt at sortere fra senere. Du bestemmer selv, om du vil skrive om kabinen før, under eller efter du prøvekører bilen.

4. Kør i byen

Prøv så vidt muligt bilen under forskellige former for vej og trafik. I byen kan du lægge mærke til, om det er nemt at bruge kobling/gearkasse, om motoren tager godt fat ved få omdrejninger, om styretøjet er let, tungt, præcist eller upræcist og om bilen er til at få ind på en snæver p-plads.

5. På landevejen
Find en god svingkombination ude på landet. Øv dig i at køre gennem svingene, og læg mærke til, hvor meget kontakt rattet har med hjulene, vægtfordelingen, når du skifter retning, og hvilke signaler, bilen sender, når du presser den i sving.

6. På motorvejen
Giv gas på rampen for at finde ud af, om du hurtigt kan komme op på 110 km/t. Slap af, og kør et stykke tid for at finde ud af støjniveau, sidevindsfølsomhed og retningsstabilitet ved høj fart. Lav et par overhalinger og bemærk, hvis bilen er specielt hurtig eller langsom i mellemaccelerationer i bestemte gear.


7. Motoren
Hvordan lyder den, kan den sejtrække ved lave omdrejninger, yder den kun noget over 4.000 o/min, reagerer den hurtigt på speederen og er det en motor, der gerne vil have omdrejninger? Tag det med, der er relevant for testbilen.

8. Find indledningen
Nu har du en masse løse tekster om bilen. Prøv at læse dem, som om du aldrig har set dem før, og find dén sætning eller dét afsnit, du selv synes fungerer bedst. Her har du indledningen på testen!

9. Sæt testen sammen
Læs indledningen højt eller læs den højt inde i hovedet, og lad som om, du læser den i Bil Magasinet. Hvad ville du forvente, at der kom nu, og hvad ville få dig til at blive ved med at læse testen? Svaret bringer dig videre til andet afsnit. Sæt nu resten af de løse ender sammen til en artikel.

10. Overrask!
Du må gerne overdrive for at fremme forståelsen, og du må gerne bruge sproglige billeder som "bilen ligner mest af alt en gris - en meget grim gris" eller "bagenden er tilsyneladende designet fredag eftermiddag 10 minutter før fyraften". Har du humoristiske betragtninger om bilen eller skete der noget sjovt/mærkeligt/skræmmende under prøvekørslen, så tag det med.
TIP Få sidste linje til at hænge sammen med indledningen - det giver en aha-oplevelse for læseren og vil føles som en belønning for at have læst hele artiklen.

Længde
ca. 3.000 karakterer med mellemrum.

Deadline
20. oktober kl. 9.00 - sharp![email protected]


Betingelser
Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Du skal være over 18 år og have kørekort for at deltage i konkurrencen. Redaktionen udvælger vindertesten efter samme kriterier som alle andre artikler i magasinet. Vi tager ikke hensyn til køn, alder, postnummer eller andre forhold, der er testen uvedkommende. Eventuelle slå- og stavefejl retter vi.

Billeder og specifikationer

Vi sørger for billeder og specifikationer på bilen. Du skal angive hvilken variant, du har testet (motor, udstyrsniveau, 3 eller 5 døre, særligt ekstraudstyr).

Konkurrencen er lavet i samarbejde med Ford Danmark.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...