Ford Focus 2018, hatchback spionfoto bagfra i camouflage
© Automedia

Spionfoto: Ford driller selv med ny Focus

Den nye Ford Focus er endnu ikke afsløret, men Ford driller selv med spøjst camouflerede biler

7. december 2017 af Mikkel Thomsager
Ford Focus 2018, hatchback spionfoto forfra i camouflage
© Automedia

Hvor bliver den nye Ford Focus af? 

Den nuværende model blev introduceret i 2011, og trods et større ansigtsløft i 2014 er det ved at være en gammel model.

Så her er den nye, og måske i erkendelse af, at Ford er sent ude med afløseren, driller Ford selv med den nye endnu ikke viste model, ved at køre rundt i den omkring fabrikken i Køln, med en spøjs bemaling og et hashtag "TimeToFocus" på bilen.

Og det gælder i øvrigt både den 5-dørs hatchback og den 4-dørs sedan, som tydeligvis bliver mere coupé-agtig end forgængeren.

Ford Focus 2018, hatchback spionfoto forfra i camouflage
© Automedia

Mere plads i ny model 

Den nye Focus fortsætter det designsprog, som blev lanceret med den nuværende Mondeo, og den nye mere coupé-agtige sedan minder om en mini-Mondeo. 

Og som den nuværende Mondeo, vokser den nye Focus i forhold til forgængeren. 

Det gælder både længde, bredde og akselafstand, hvilket burde betyde betydeligt bedre pladsforhold i kabinen, men samtidig skulle vægten være reduceret med 50 kg. 

Angiveligt bygger den på helt nye grundlæggende teknik (platform), hvilket giver den mulighed for at integrere ny teknik.

Ford Focus sedan spionfoto skråt forfra i camouflage
© Automedia

Kendte motorer

Motormæssigt bliver der i første gang mulighed for at vælge mellem de kendte 3- og 4-cylindrede 1,0, 1,5 og 2,0 liters benzin- og dieselmotorer, og den nye model ventes i 280 heste ST-version fra starten, mens der RS-versionen venter længere ude i fremtiden.

Den nye Focus bliver også den første, der kan fås med ren eldrift. 

Hybridversioner findes i USA, men Ford har endnu ikke meldt noget ud om de europæiske planer og om det i givet fald bliver en almindelige eller en opladningshybrid.

Nyt bliver også en "Active"-version, som i lighed med Ford Fiesta Active, bliver en let forhøjet version i stil med Volvo V40 CC. 

I den forbindelse vil Focus kunne fås med 4WD.

Ford Focus sedan spionfoto skråt bagfra i camouflage
© Automedia

Også med B&O

I lighed med Fiesta vil den nye Focus kunne fås med B&O-lyd i kabinen, lige som hele infotainment-systemet SYNC, der havde premiere i Fiesta, vil gå igen i Focus, med en tilsvarende iPad-lignende montering på instrumentbordet.

Ford har endnu ikke meldt ud, hvor og hvornår den nye Focus får verdenspremiere.

De sidste to år er Ford udeblevet fra de store biludstillinger i Paris og Frankfurt, for at fokusere på egne events, men det ventes, at Focus i hvert fald vil kunne ses ved biludstillingen i Genève først i marts.

Ford Focus 2018, hatchback spionfoto forfra i camouflage
© Automedia

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...