Ford Mach-E prototype

Ford Mach-E prototype skudt onsdag under test i Californien.

© Automedia

Spionfoto: Eldrevet Mustang skudt næsten uden forklædning

Tag lige en kop stærk kaffe, inden du læser videre: Ford er klar til verdenspremieren på en høj, eldrevet søster til Mustang

8. november 2019 af Steen Bachmann
Ford Mach-E prototype
Ford Mach-E prototype © Automedia


Ford viser en Mustang-inspireret elbil for første gang den 17. november som optakt til Los Angeles Motor Show. Automedias spionfotograf har fanget en prototype næsten uden forklædning, der giver et godt indtryk af nyheden 

Fronten har det karakteristiske maskuline Mustang-look med smalle LED-forlygter, langs siden genkendes linjer fra Mustang coupé, og bagenden har de kendte tredelte baglygter som på Mustang. 

Ford Mach-E prototype
Ford Mach-E prototype © Automedia


Langs bilens hofter ses en linje, der skal medvirke til at give et dynamisk udtryk, og bagtil er her ingen afgangsrør - det afslører, at det er en elbil. Det vides ikke, om bilen får Fords blå logo eller den kendte Mustang-hest på fronten.

Her er ingen dørhåndtag, så vi går ud fra, at de udgøres af en skjult knap. Navnet er foreløbig Mach-e, der henviser til en kendt Mustang variant fra 1970, mens 'e' signalerer elbil.

Direkte konkurrent til Tesla Model Y

Ford Mach-e forventes på gaden til sommer som en direkte konkurrent til Tesla Model Y. Der er endnu ikke oplyst, om den kommer til Danmark.

Ford bekræfter, at bilen bliver vist første gang dagen før LA Auto Show, og at det vil være muligt at reservere den fra og med denne dag.

Der er ingen officielle oplysninger om drivlinen.

Ford Mach-E prototype
Ford Mach-E prototype © Automedia

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...