Ford Fiesta-rallybil

Sælges: Ken Blocks Ford Fiesta-rallybil

Nu har du alletiders mulighed for at gå Ken Block i bedene. Den verdensberømte rally- og showkører sælger nemlig en af sine biler

19. februar 2016 af Christian Thestrup

Er du en af dem, der ikke kan se rally- og showkørerens Ken Blocks Gymkhana-videoer uden at sige, at 'det kunne du da også gøre, hvis bare du havde en bil mage til hans'? Så har du nu chancen for at vise, hvad du duer til. 

Ken Block har nemlig sat sin Ford Fiesta-rallybil til salg, og det er lidt af en ikonisk-pakke, der venter den heldige køber. Bilen er nemlig mage til den, Ken Block har brugt til at lave flere af sine Gymkhana-film, men vognen kan dog meget andet end at lave dækrøg og donuts omkring nogle orange kegler. Sidste år brugte Ken Block nemlig bilen til at vinde Rally of Whangarei 2015, så hvis du også har en lille rallykører i maven, er du altså godt på vej.

Ford Fiesta-rallybil

Den oprindelige 1.6 liters motor er skiftet ud med en 2.0 liters 4-cylindret EcoBoost, som oven i hatten er blevet modificeret en smule. Derfor har den firehjulstrukne bandit nu 600 hk og klarer efter sigende 0-100 km/t på 2,1 sek, hvilket er eet sekund hurtigere end den Subaru Impreza WRX STi med 565 hk., Ken Block også havde som firmabil på et tidspunkt. 

Ifølge sitet Motorsportsauctions, hvor Fiestaen er sat til salg, er bilen ny-istandsat og kan både bruges til rally og rallycross. Det sidste kræver bare en anden opsætning af bilen, men de nødvendige dele til den operation følger med i handlen.

Ford Fiesta-rallybil

Bilen har fået ny affjedring, ny gearkasse, nye bremser (vi vidste ikke, at Ken Block brugte bremserne), nye hjullejer, ny benzintank og nye Recaro-sæder. 

Og så kan vi vist ikke udskyde det vigtigste længere. Prisen for denne herlighed er nemlig 2,2 mio. kr. Og det kan jo umiddelbart virke en smule dyrt for en bil, der ikke ligefrem er ny, og som helt sikkert har fået en masse tæsk af en lille mand med solbriller og kasket.

Men efter at have set nedenstående video fra Rally of Whangarei 2015, hvor Ken Block altså kørte bilen til sejr, få man alligevel lyst til at ringe til sin bankrådgiver. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...