© Ford

Premiere: Ford B-Max

Viser ny kompakt familiebil i Genève

3. februar 2012 af Bil Magasinet

Der bliver smedet i Ford-værkstedet som aldrig før. Over de næste par år vil ikke mindre end 20 nye modeller - og varianter - rulle af produktionsbåndene på Fords fabrikker. Startskuddet for den offensive modelstrategi lød i Genève i februar 2011, hvor de blandt andet viste et koncept til familiebilen B-Max.

I år er produktionsudgaven klar til udstillingen der åbner for publikum 8. marts. Ford B-Max har et nyt dørarrangement med to almindelige døre fortil og to skydedøre bag - men uden B-stolpe. Det betyder nemmere adgang til både for- og bagsæde, og skaber en døråbning på mere end 150 cm. Ford lover, at de strukturmæssige forstærkninger er på plads (b-stolpen er en essentiel del af en moderne bil rent sikkerhedsmæssigt), og skriver, at der er anvendt højstyrkestål i dørene, der udfylder b-stolpens funktion, når de er lukkede.

B-Max er 11 cm længere end en 5-dørs Fiesta, og måler lige over 400 cm. Bagsædet kan lægges ned i 60:40 og danner et plant gulv, og med forreste passagersæde foldet sammen har kabinen plads til op til 235 cm lange genstande.

Motoren er en 3-cylindret 1-liters EcoBoost benziner med direkte indsprøjtning, turbolader, variabel ventilstyring og aut. start/stop. Ydelsen er 125 hk, og der loves snitforbrug på over 20 km/l, når B-Max får europæisk lancering i september 2012.

Med 1,6 TDCI diesel er snitforbruget 25 km/l og CO2-udslippet 104 g/km.

Er du interesseret i en ny Ford B-Max? Få 3 gode tilbud på den her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...