© bilmagasinet.dk

Paris Auto Show: Ford Focus i ny udgave

Der bliver fokus på den seneste udgave af Fords supersælgende model.

15. september 2010 af Jeppe Weinreich


Den er globalt set Fords bedst sælgende bil. Nu bliver den senest optimerede Ford Focus så præsenteret (30/9) ved Paris Motor Show.

Bilen, der forventes til Danmark i begyndelse af næste år, vil i den franske hovedstad for første gang blive vist sammen med de to andre produktionsmodeller. Udover den elegante 4-dørs version bliver der tale om den sportslige 5-dørs version samt den nye, muskelsvulmende stationcar Ford Focus ST, der byder på hele 250 hk.

En global produktionsmodel
Alle modeller bliver produceret på den samme platform hele kloden rundt. Der er altså tale om Fords første globale produktionsmodel.

For de sportsligt interesserede bliver der lejlighed til at stifte bekendtskab med en udviklingsmodel af den nye Ford Focus ST, som forventes i produktion til næste år og klar til salg i 2012. Der er tale om en rå gaderacer, hvor Fords ingeniører har optimeret Fords velkendte to-liters EcoBoost benzinmotor til at yde hele 250 hk. Dermed har den nye Focus ST lagt an til overhaling i GTI-klassen.

Den nye Ford Mondeo, der blev vist frem på motorshowet i Moskva tidligere på året, vil i Paris ligeledes kunne ses i både en stationcar- såvel som en 5-dørs udgave.

På Fords stand i byernes by vil feinschmeckerne desuden kunne tage Titanium luksusudgaverne af den nye C-MAX og Grand C-MAX i nærmere øjesyn.

Ford foran sin egen CO2-målsætning
På nuværende tidspunkt ligger Ford foran sin egen 2006-målsætning om at CO2-udslippet skal være reduceret med 30 procent i alle nye modeller i 2020.

Den øgede fokus på transport og miljø er ligeledes anledning til at Ford også vil fremvise den nye hybrid-teknologi, der skal drive den kommende C-MAX PHEV - en delvis el-drevet og meget miljøskånsom familiebil, som forventes på markedet i 2013.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...