Ny Ford Mondeo næsten på vej

Gammel nyhed kan måske puste liv i klassen

15. september 2014 af Mikkel Thomsager

Ford i Danmark viste mandag de første to eksemplarer af den nye Ford Mondeo, som introduceres senere i år, for den danske presse. Det skete på hovedkontoret i Ballerup.

De to biler er forproduktionsbiler, så de er ikke kørbare og står uden nummerplader. Oplysningerne er få ud over dét, vi allerede ved.

 

Og det er en del, for Ford Mondeo blev introduceret i USA for næsten to år siden. Den europæiske produktion har ladet vente på sig, fordi Ford i Europa har været i gang med en større omlægning af produktionen i forbindelse med nedlæggelse af en fabrik i Genk, Belgien.

Vi ved nu, at Mondeo i første omgang kommer med en ny 1,5 liters turbomotor på 160 hk. Den er 4-cylindret og angiveligt er der tale om en ny version af den kendte 1,6 turbo. Først senere kommer den ventede 3-cylindrede version på 125 hk.

Mindste diesel bliver fra starten den kendte 1,6 TDCI på 115 hk.

 

Priserne er endnu ukendte, men ifølge pressemødet bliver beskatningsværdien af den 5-dørs basisudgave med 1,5 liters turbomotor 299.000 kr. Stationcaren bliver ca. 15.000 kr. dyrere, mens sedanen ikke introduceres i Vesteuropa.

I følge de første meldinger bliver udstyret på basismodellen Trend, forholdsvis spartansk, men den nye Mondeo kan fås med et væld af udstyr, her iblandt massagesæder, aktiv fartpilot og farveregulering af kabinlys.

 

Ford i Danmark har store forhåbninger til den nye Mondeo, som importøren håber bliver markedsledende i klassen i 2015. Den plads havde Mazda 6 i 2013, hvor der blev registreret 1.420 stk. i Danmark, efterfulgt af VW Passat med 1.366 og Opel Insignia med 1.104 stk.

Ligesom Ford kommer VW dog med en ny bil i klassen i 2015, hvor den nye Passat lanceres, og så vil VW helt sikkert ikke stille sig tilfreds med 1.366 solgte biler. Med tilhørende reklamekampagner kan det bliver et boost for hele klassen, som generelt har lidt af faldende salg de seneste år.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...